Home Gospodarstvo VIDEO Kravica: Turisti impresionirani hercegovačkim biserom

VIDEO Kravica: Turisti impresionirani hercegovačkim biserom

SHARE

BiH obiluje brojnim prirodnim ljepotama, a jedna od njih je vodopad Kravice, jedan od najvećih i najimpresivnijih vodopada u Hercegovini, omiljeno lokalno kupalište i izletište, koje u posljednje vrijeme sve više posjećuju turisti iz raznih krajeva svijeta.

Ovaj biser Hercegovine ove godine bilježi rekordan broj turista, a procjenjuje se da ga je posjetilo oko 100.000 ljudi.

Veliki broj parkiranih automobila i ogromne gužve na ulazu prema vodopadu Kravice svakodnevna su slika tijekom ljetne turističke sezone. Prekrasan i rijedak prizor, brojne turiste ostavlja bez daha.Visina vodopada kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod vodopada promjera 120 metara.

Posljednjih godina ovo mjesto postalo je nezaobilazna destinacija, tako da većina hodočasnika koji autobusom u Međugorje dolaze na više dana, obavezno posjete i vodopad Kravice.

Prošle godine izdano je oko 160.000 ulaznica, a ove godine bilježi se veći broj posjetilaca u odnosu na prošlu, čemu pogoduje velika marketinška promocija u koju je uloženo 100.000 KM, kažu nam u JP Parkovi u sklopu kojeg djeluje i poslovna jedinica „Kravice.

“Diljem BiH imamo postavljene jumbo plakate, Kravica – Oaza u kamenu, postavili smo ih duž Jadranske obale, od Dubrovnika do Splita, sve glavne zračne luke Split, Zadar, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo oblijepljeni su našim reklamama”, rekao je Nikica Vučić, voditelj poslovne jedinice Kravice.

U proteklom vremenu, kažu, urađeno je mnogo toga da se vodopad uredi za turističke posjete, a u planu im je još više unaprijediti infrastrukturu kako bi ovaj lokalitet još više zadovoljavao usluge posjetilaca.

Nikica Vučić, voditelj poslovne jedinice Kravice: “Osvijetlili smo sam vodopad i silaznu stazu i stepenice prema vodopadu. Led rasvjeta u pogon je puštena početkom lipnja a kao što ste vidjeli gore na samom ulazu na lokalitet gradimo upravnu zgradu, sama vrijednost ovih investicija je 300.000 KM.”

A mnogi su mišljenja da potencijal ovog mjesta, nije u potpunosti iskorišten.

Uz domaće, najbrojni su turisti iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Češke, Poljske i turisti iz arapskih zemalja. Veliki broj posjetilaca, ali i turistički razvoj Ljubuškog temelji se na blizini Međugorja, ali i Jadranskog mora, pa su očekivanja da će broj posjetilaca iz godine u godinu biti sve veći. U prilogu na linku ispod pogledajte i šta su rekli brojni turisti koji su posjetili Kravice.

 

Izvor: N1