Home Šport NEVJEROJATNA PRIČA Gledatelj bez ikakvog MMA iskustva postao prvak

NEVJEROJATNA PRIČA Gledatelj bez ikakvog MMA iskustva postao prvak

SHARE
BRAZILAC Luis Felipe Alvim je novi “Juiz de Flora Fight” prvak u velter kategoriji, a njegova priča je uistinu nevjerojatna! Radi se o borilačkoj priči kakvu nikada do sada sigurno niste čuli.
Na “Juiz de Flora Fight 18” priredbi u Brazilu, Carlos Eduardo Rufino i Claudinei Kall trebali su ukrstiti rukavice za titulu u velter kategoriji. No, Rufino je pao na službenoj vagi. Prvotno je Kall prihvatio meč i s preteškim protivnikom, no dan kasnije, na sam dan meča, ipak je odustao. Činilo se da je “main event” propao.
Tu kreće Alvimova priča. Ovaj 22-godišnji MMA fan, inače plavi BJJ pojas i muay thai borac, koji trenira s UFC-ovcem Felipeom Silvom, odlučio je zajedno sa svojom djevojkom Fabianom doći na priredbu. Kako nisu imali novaca za platiti ulaznice, odlučili su ispeći kolače, prodati ih ispred dvorane i s tim novcem platiti ulaz. Plan im nije uspio jer su zakasnili s prodajom kolača pa su morali “riskirati” novac za režije. No, ipak su se odlučili pohoditi priredbu.

Po ulasku u dvoranu, Alvim je ušao u dio sa svlačionicama kako bi pozdravio svog trenera Felipea Silvu i ostale prijatelje iz dvorane. Tada mu je rečeno za situaciju oko “main eventa”, a hrabri borac, iako nije imao nikakvog MMA iskustva, ponudio se kao zamjena. No, mjesto je već bilo zauzeto.
Četrdeset minuta kasnije, zamjena je odustala i organizatori su sada ponudili meč Luis Felipeu Alvimu. On je dvoboj prihvatio unatoč tome što je njegov protivnik imao 5-1 na profesionalnom kontu, a on nikada nije niti trenirao slobodnu borbu. Ušao je u kavez ispred 1500 gledatelja i – pobijedio na oduševljenje svih prisutnih, postavši pritom heroj grada!
U samom kavezu bilo je vrlo dramatično. Odmah na početku dvoboja Rufino je srušio svog protivnika na pod te ga je počeo “kažnjavati” snažnim GNP udarcima. Potpuno krvavi Aldim se nekako uspio sabrati, obraniti početne napade, a zatim i zaključati “trokut”.
“Kada sam zaključao trokut, u sebi sam pomislio – ‘o jebote, možda ga uhvatim’. Molio sam samo boga da runda ne završi prije nego što tapka. I tada je tapkao”, opisao je kasnije meč iz svog kuta gledanja novi gradski heroj.
U kavezu je po osvajanju pojasa zaprosio svoju djevojku, što mu je samo donijelo dodatnu popularnost u brazilskim, a zatim i svjetskim borilačkim medijima.