Home Politika HSP BiH ostaje snažno uz politiku HNS BiH

HSP BiH ostaje snažno uz politiku HNS BiH

SHARE

U posljednje vrijeme, preko pojedinih medija sve češće se zloupotrebljava ime stranke HSP BiH te javnost obmanjuje marginalna skupina pojedinaca koji su isključeni iz članstva te stranke zbog različitih malverzacija, grubog kršenja Statuta i nanošenja štete HSP-u BiH – naveli su u svom priopćenju iz HSP-a BiH. Reakcija je uslijedila nakon što su određeni mediji uz priopćenje koje je poslao HSP koji vodi Nikola Raguž, a u kojem se navode njihova stajališta o aktualnoj politici i hrvatskim predstavnicima u vlasti, objavili fotografiju vodstva HSP-a BiH kojem je na čelu Stanko Primorac.

Tim potezom je HSP-u BiH na čelu sa Stankom Primorcem nanesena ogromna šteta s obzirom na to da je vodstvo te stranke, svjesno političke situacije u BiH i položaja Hrvata, prije više mjeseci jasno stalo uz Hrvatski narodni sabor i dalo podršku vodstvu tog tijela. Za razliku od HSP-a BiH na čelu s Primorcem, HSP koji vodi Raguž svoju budućnost ne vidi u okviru Hrvatskog narodnog sabora te tako i nastupa u javnosti.

– Kako vidimo, nekadašnji članovi HSP-a BiH i dalje pokušavaju na sličan način činiti štetu HSP-u BiH šaljući poruke široj bosanskohercegovačkoj javnosti koje su pogubne za hrvatski narod, povezujući ih s HSP-om BiH, tobože slučajnom pogreškom pa uz tekstove skupine unitarista – “pravaša” sve češće u posljednje vrijeme koriste logo naše stranke, kadrove i fotografije HSP-a BiH – istaknuli su iz Primorčeva HSP-a.

Nadalje navode kako spomenuta skupina unitarista – “pravaša” čini upravo ono što se posljednjih mjeseci uporno očekuje i traži od strane HSP-a BiH od probosanskih unitarističkih centara moći, kako bi se na bilo koji način oslabilo HNS BiH koji je očito trn u oku njima, a i mnogim drugima koji kreiraju događanja u BiH.
– HSP BiH upozorava svekoliku bh. javnost, a napose Hrvate u BiH, da ne nasjednu još jednom na podvale različitih svakojakih marginaliziranih skupina koje se određenim medijskim spinovima nude u različitim pakiranjima, onima koji su Hrvatima u BiH namijenili sudbinu nacionalne manjine, nastavak progona Hrvata iz BiH, kulturno, gospodarsko i svako drugo zatiranje – zaključili su iz HSP-a BiH.