Home Šport Centar Kaštropil ponovno na Pecari Kadeti Cedevite i Širokog večeras na Pecari

Centar Kaštropil ponovno na Pecari Kadeti Cedevite i Širokog večeras na Pecari

SHARE

Pred nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pojedini klubovi nastoje osnažiti igračke rostere. Premda na ljestvici stoje loše i imaju svega tri pobjede i šest poraza, Široki još uvijek traži prigodu da se plasira među pet najboljih, što bi im donijelo nastavak natjecanja u Ligi za prvaka BiH.

Ostvariti cilj

Premda očekivanja nisu optimistična, uprava Širokog čini sve kako bi se takav cilj i ostvario. Nakon odlaska dvojice igrača na koncu prvog dijela Lige 10, američkog braniča Browna i hrvatskog centra Đuguma, klub je angažirao dvojicu novih igrača na istim pozicijama. Umjesto Browna stigao je drugi američki košarkaš Torrance Rowe, a nakon njega Široki se pojačao i na visokim pozicijama. Na Pecaru je stigao i priključio se treninzima i centar Franko Kaštropil.

Pravo pojačanje

Kaštropil je već nosio majicu kluba s Pecare. U klubu su uvjereni da bi tridesettrogodišnji košarkaš mogao biti i pravo pojačanje. Kaštropil je karijeru započeo u Solinu, pa potom prešao u Split s kojim je osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske. Igrao je i u mlađim hrvatskim reprezentativnim vrstama. U majici mlade reprezentacije Hrvatske stigao je i do naslova juniorskog prvaka Europe. Nakon Splita otišao je u Cibonu, potom igrao za Cedevitu, Zadar. Imao je i zavidnu inozemnu karijeru igrajući u Bugarskoj, Cipru, Francuskoj… Prije otprilike tri godine završio je igračku karijeru u Širokom postižući u prosjeku 6 koševa uz pet skokova. Još se ne zna je li njegovim angažmanom završeno i igračko pospremanje u Širokom pred početak drugoga dijela prvenstva. Zna se samo kako trener Mladen Vušković u neprimjereno polarnim klimatskim prilikama priprema momčad koja će u nedjelju u 18 sati ugostiti Bošnjak iz Hadžića.

vecernji.ba