Home Gospodarstvo Germanwings dolazi na pregovore glede novih zračnih linija 25. siječnja

Germanwings dolazi na pregovore glede novih zračnih linija 25. siječnja

SHARE

Dugoočekivani dolasci predstavnika niskotarifnih zrakoplovnih kompanija u Mostar trebali bi se dogoditi do kraja ovoga mjeseca. Kako su nam rekli naši sugovornici iz Zračne luke Mostar, očekuje se dolazak predstavnika WizzAira i Germanwingsa i s njima će se razgovarati o mogućnostima uspostavljanja zračnih koridora iz Mostara prema nekoliko europskih metropola.

Postavljeni ciljevi

– Naš cilj je povezati Mostar s nekoliko velikih europskih gradova i to će se sigurno dogoditi. Kroz pregovore ćemo vidjeti koje su to zračne linije koje možemo dobiti. Sigurno je kako želimo barem jednu zračnu liniju s jednom od skandinavskih zemalja s obzirom na to da velik broj ljudi s ovoga područja živi u tim zemljama. Zanimanje za tu zračnu liniju bilo bi veliko. Također, sigurno je kako ćemo s Njemačkom imati jednu zračnu liniju. Ostaje vidjeti s kojim gradom. Predstavnici Germanwingsa dolaze 25. siječnja u Mostar i očekujemo postizanje dogovora glede novih zračnih linija tijekom ove godine – rekli su nam naši sugovornici. Kada će zračne linije biti otvorene, ovisi o ishodu pregovora. Ranijih godina zračni koridori s Italijom i drugim zemljama bili su otvarani početkom travnja i oni su ovisili o sezoni vjerskog turizma koji je povezan s Međugorjem.

Sada je priča malo drugačija jer će se raditi o komercijalnim letovima, a ne samo o onima koji u Hercegovinu dovode hodočasnike iz nekoliko zemalja svijeta.

vecernji.baMM