Home Politika Herceg: Snažno nastavljamo rješavanje potraživanja po sudskim presudama

Herceg: Snažno nastavljamo rješavanje potraživanja po sudskim presudama

SHARE

„Nastaviti ali i dodatno osnažiti sve aktivnosti koje poduzimamo na rješavanju problema s kojim smo suočeni zbog tužbi i presuda na teret Proračuna naše županije“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije odgovarajući na novinarski upit o budućim koracima Vlade kada su u pitanju izvršna sudska rješenja koja značajno opterećuju Proračun.

Predsjednik Herceg podsjetio je na to kako je Vlada kojoj je na čelu prva koja je ozbiljno krenula u rješavanje ovog problema koji se godinama akumulirao i postao najozbiljnija prijetnja financijskoj stabilnosti Županije. Istaknuo je kako je usvajanje Dokumenta okvirnog Proračuna za razdoblje 2016.- 2018. i planiranje značajnog iznosa za tu nakanu potvrda odlučnosti Vlade da to pitanje konačno riješi.

„U traženju najboljih rješenja, Vlada je tijekom 2016. godine započela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je vjerovnicima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna ponudila mogućnost izvansudske nagodbe, što se pokazalo kao vrlo dobar model kojeg će Vlada nastaviti i tijekom ove godine. Napominjem kako je do konca mjeseca rok za prijavu u drugom javnom pozivu za izvansudske nagodbe, te koristim prigodu pozvati zainteresirane da se jave kako bismo nastavili rješavati ovaj problem koji vidim kao zajednički problem Vlade i korisnika Proračuna. Naime, ukoliko se ugrozi financijska stabilnost to neće  biti samo problem Vlade  već će zasigurno imati velike posljedice na sve korisnike Proračuna“, kazao je predsjednik Herceg.

Inače, tijekom 2016. godine Vlada je za rješavanje problema izvršnih sudskih rješenja izdvojila više od 2 milijuna KM, ove godine za tu nakanu planirano je oko 3 milijuna KM, a do konca mandatnog razdoblja ukupno 12 milijuna KM.

vecernji.ba