Home Gospodarstvo Posušje: Na tržnici malo trgovaca i premalo kupaca

Posušje: Na tržnici malo trgovaca i premalo kupaca

SHARE

– Kako to da je posuška tržnica prazna u jutarnjim satima? Pa to malo tko pamti, kazalo nam je tek nekoliko trgovaca iz Bosne te dodalo: – No, nadamo se kako će ipak netko navratiti jer imamo i potpale za vatru, a to je danas svima važno.

Zamijetili smo kako nema kao nekada redovitih trgovaca iz Dalmacije i susjednih mjesta Hercegovine, pa ni ribe, a tek je malo zelja i zimske odjeće.

– Ponetko navrati, upita za cijenu obuće i odjeće, ali malo tko nešto kupi, priča trgovac iz Bugojna. Veći dio tržnice je prazan i pod snijegom i ledom, a tako je i u novčanicima. Prodavači rano odlaze jer nema prodaje i robu izlažu uz prometnice, posebice na Ričini (Posušje – Tomislavgrad).

– Potrošilo se sve što se imalo i sad je i novčanik “smrznut”, kaže Ankica iz gornjeg dijela Posušja te naglašava kako je više Posušana u Domu zdravlja nego na tržnici. Iz Njemačke je navratio Marijan za Božić i Novu godinu, ali se još nije vratio na rad u tuđinu. Kaže kako su mu javili poslodavci da u Njemačku ne dolazi još tjedan dana jer, kako su ga izvijestili, još se ne mogu obavljati građevinski poslovi. Tako je utorkom posuška tržnica zjapila dosta prazna s malim brojem trgovaca i kupaca. Ipak, ponetko je kupio ono najnužnije s nadom kako će idućih utoraka sve ipak biti bar malo bolje.