Home Društvo BIHAMK: Na putu Posušje-Blidinje obustavljen promet

BIHAMK: Na putu Posušje-Blidinje obustavljen promet

SHARE

Na regionalnom putu R-419 Posušje-Blidinje na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose.

Na putnim pravcima Drvar-Bosanski Petrovac i Glamoč-Mlinište, zbog snijega je obustavljen promet za teretna vozila preko 7,5 tona.

Usporeno je  odvijanje prometa na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima.

Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Han Pijesak-Vlasenica, obvezna je uporaba lanaca za teretna vozila.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno, a na vozače se apelira da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obvezna.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.