Home Društvo Veze Engleske i Ljubuškog: Kako je Donald Trump „dobacio“ do Ljubuškog

Veze Engleske i Ljubuškog: Kako je Donald Trump „dobacio“ do Ljubuškog

SHARE

Neobičan „incident“ spojio je Donalda Trumpa i Ivanku Majić iz Ljubuškog. Novi američki predsjednik, inače vrlo aktivan na Twitteru, u svom postu htio je označiti svoju kćerku Ivanku, ali je greškom označio Ivanku Majić iz engleskog Brightona, porijeklom iz – Ljubuškog.

Neobična situacija nakratko je proslavila Ivanku Majić u svijetu, a neke Ljubušake je natjerala da se prisjete porijekla ove žene čiji je otac porijeklom iz Vitine kod Ljubuškog.
Ivanka je s obitelji napustila Ljubuški pred sam početak rata, a otac je na žalost preminuo ranih devedestih, zbog čega su se njene veze s Hercegovinom pokidale.

Rođena je 1974. godine a odrasla je u Vitini pored Ljubuškog. Majka joj je rođena Engleskinja tako da je to objašnjenje otkud to da se nalazi u Brightonu. Naravno, kao i svi Hercegovci, i Ivanka se snašla u novoj  okolini pa je u Brightonu postala – vijećnica.
U Engleskoj je diplomirala na Sveučilištu Sussex i članica je laburističke stranke. Trenutno radi u uredu gradske uprave u Brightonu, a sa 75% udjela je suvlasnica konzultantske tvrtke „Ivanka Majic Consulting Ltd Brighton“
To je ono što se u Ljubuškom zna o Ivanki.

Pokušaji da potvrdimo informacije putem njenog facebook profila nisu uspjeli, što je i razumljivo s obzirom da je vjerojatno opsjednuta dijelom od 20 milijuna Trumpovih pratitelja na twitteru.
Ima još detalja koji se znaju „u susjedstvu“. U Hercegovini je živjela do svoje 18. godine a srednju elektrotehničku školu završila je u Mostaru. Dakle, njene veze s Hercegovinom ne bi trebalo da su pokidane do kraja. Još uvijek ima dio obitelji u Hercegovini, a početkom devedesetih je dolazila u Hrvatsku na odmor.

Nakon odlaska (ili povratka) u Englesku 1991. Ivanka je završila elektrotehniku na Sveučilištu Sussex što joj je očito pomoglo u poslovnom i privatnom životu.
Što se tiče Ivankinog iznenadnog „poznanstva“ s Donaldom Trumpom, od njega neće imati nikakve koristi s obzirom da mu je na Twitteru odgovorila prilično oštro da „je on osoba s velikim odgovornostima i da mu savjetuje više pažnje u korištenju Twittera i više učenja o klimatskim promjenama“

T.M./Dnevnik.ba