Home Društvo ‘Širokobriješke mame’ kod gradonačelnika

‘Širokobriješke mame’ kod gradonačelnika

SHARE

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević priredio je prijam za mame iz ovoga grada okupljene pod imenom “Širokobriješke mame – mame širokog srca”.

Kako saznaje Večernji list, te iste mame su u prosincu prošle godine, u predblagdansko vrijeme, organizirale humanitarnu akciju pod nazivom “Slatki Božić svima”.

Široko srce

Cilj humanitarne akcije “Slatki Božić svima” bio je zasladiti predbožićno vrijeme svojim sugrađanima te pomoći socijalno ugroženim širokobriješkim obiteljima.

Veselo druženje na trgu u Širokome Brijegu, uz prodaju kolača, kuhano vino i čaj, kao i torte i slastice, prošlo je u najboljem svjetlu i bolje nego očekivano, priopćile su organizatorice ove humanitarne akcije, “Širokobriješke mame – mame širokog srca”.

Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević uputio je “Mamama širokog srca” čestitke u povodu uspješno realizirane humanitarne akcije “Slatki Božić svima”, uz riječi podrške i potpore za njihov daljnji rad.

– Važno je naglasiti transparentnost i opravdanost utroška prikupljenih sredstava tijekom akcije “Slatki Božić svima”, u organizaciji “Širokobrijeških mama”, kao i činjenicu da je pomoć prikupljena u humanitarnoj akciji završila u pravim rukama, a time ćemo se voditi u budućnosti i jedino tako želimo i raditi, rekla je, između ostalog, Marija Pinjuh, jedna od pokretačica hvalevrijedne humanitarne akcije “Slatki Božić svima”.

Pomoć potrebitima

Već ranije spomenutom humanitarnom akcijom u organizaciji “Širokobrijeških mama” uspjelo se pomoći 35 obitelji iz Širokog Brijega, najvećim dijelom kroz pakete u kojima su bile osnovne i najpotrebnije namirnice.

Naravno, tu su bili i paketići za najmlađe, kao i novčana pomoć onima kojima je bila uistinu najviše potrebna.

Rad “Širokobrijeških mama” ovom akcijom neće prestati, trenutačno sudjeluju u akciji pomoći za Nikolu Raguža kojemu je potreban novac za operaciju presađivanja matičnih stanica u Austriji, a čiji je iznos viši od 14.000 eura. Također, najavile su i još veće sudjelovanje u humanitarnom radu, kako u obliku akcija tako i donatorskih večera.