Home Šport Zubac: Sljedeće dvije utakmice će pokazati gdje smo

Zubac: Sljedeće dvije utakmice će pokazati gdje smo

SHARE

Košarkaši Širokog su uspješno krenuli u novu godinu s novim trenerom Mladenom Vuškovićem i pojačanjem na centarskoj poziciji, Frankom Kaštropilom.

Pobjeda protiv Bošnjaka (82:63) je međutim ipak bila sasvim očekivana pa pravi izazovi ovu momčad tek očekuju. U međuvremenu je klub napustio Amerikanac Torrance Rowe koji je u Široki Brijeg stigao samo prije desetak dana. Drugi peh je zadesio Kaštropila koji je ozlijedio preponu i upitan je za večerašnji meč u Kaknju.

– Mislim da smo se digli kao ekipa s novim trenerom koji je praktički promijenio sve akcije. Igramo bolju obranu, a novi trener je i jako dobar motivator. Bošnjak smo morali dobiti, pokazali dobru igru, ali koliko je ta utakmica mjerilo, teško je kazati. Mislim da će bolje pokazati sljedeće dvije, prokomentirao je mladi košarkaš Širokog Jure Zubac.

Kakanj s trenerom Josipom Pandžom je jedna od najboljih momčadi kompletnog prvenstva i pravi test snage za Široki.

– Kao i uvijek potrudit ćemo se da odigramo najbolje što možemo, obrambeno i napadački. Kakanj je favorit, posebno ako mi igrali bez Kaštropila. Sljedeće dvije utakmice će generalno pokazati na kojem smo stvarno nivou jer poslije toga imamo gostovanje Zrinjskom u Mostaru, kazao je Zubac.

Široki je na omjeru 4-7 i trenutačno daleko od Lige za prvaka, koja međutim teoretskinije i nedostižna.

– Dok god postoji šansa borit ćemo se i za Ligu za prvaka, a gdje smo na tom putu vidjet ćemo uskoro. Ali će nam se tu sigurno trebati ponešto poklopiti i u rezultatima drugih utakmica, rekao je Jure Zubac.

Vlašić: I na Bošnjak gledam kao na derbi

Poslije sigurne pobjede protiv Slobode košarkaši Zrinjskog imaju priliku ući u seriju gostujućom pobjedom protiv najslabije ekipe lige, Bošnjaka.kosarka-liga-10-vlasic

– Svako kući igra tvrdo, čvrsto, nastoji iskoristiti i malu šansu ako je imaju. Zato tu utakmicu gledam kao najveći derbi. Moramo opet dobru pripremu napraviti, podijeliti uloge i znati kako se postaviti jer nema nijednog laganog protivnika. Očekuje nas ozbiljan posao, najavio je trener Plemića Hrvoje Vlašić.

Er.B. | Dnevni list