Home Crna kronika MUP HNŽ: Širokobriježanin prevozio 214 vrećica rezanog duhana, Mostarac zbog droge lišen...

MUP HNŽ: Širokobriježanin prevozio 214 vrećica rezanog duhana, Mostarac zbog droge lišen slobode

SHARE

Proteklog vikenda (20-23.01.2017. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 23 prijave (na području Mostara 16, na području Konjica 3, na području Čapljine 3 i  na području  jablanice 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 4 prekršaja; na području Mostara 3 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 11 prometnih nezgoda; na području Mostara 6, na području Jablanice 2, na području Konjica 2 i na području Čitluka 1. jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, jedna osoba lake tjelesne ozlijede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

20.01.2016. godine u PS Čapljina je prijavio M.J. iz Čeljeva da su nn osobe sa nogometnog stadiona u Čeljevu otuđile konstrukciju jednog gola. Izvršen očevid, poduzete potrebne mjere.

20.01.2017. godine patrola policije PS Mostar Centar je pri kontroli vozila i vozača u ul. NGM izvršila kontrolu vozila marke BMW kojim je upravljao N.M. (1995). Na upit pripadnika patrole posjeduje li kod sebe predmete iz KD-a N.M. je iz džepa hlača izvadio pvc vrećicu u kojoj se nalazila biljna tvar, jedna okrugla bijela tableta i nn smeđa praškasta tvar. Isti je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija.

20.01.2017. godine, oko 15,10 sati, dogodila se prometna nezgoda na Trgu Musala u Mostaru. U nezgodi su sudjelovali Sanela J. s vozilom marke Opel i maloljetni S.T. (2012) u svojstvu pješaka, koji je zadobio teške tjelesne ozlijede. Izvršen očevid, poduzete sve potrebne mjere.

21.01.2017. godine prometna patrola PS BS Mostar je pri kontroli prometa na cesti M 17, u mjestu Drežnica, zaustavila vozilo marke Golf IV, kojim je upravljao D.P. (1970) iz Donjih Mamića, općina Široki Brijeg. Isti je bez potrebne dokumentacije prevozio 214 vrećica rezanog duhana. Duhan je uz potvrdu izuzet, a s navedenim su upoznati nadležni tužitelj i krim. policija.

21.01.2017. godine u PS Čapljina je prijavio M.B. iz Počitelj brda da mu je od strane nn počinitelja u protekla dva dana, dok je bio odsutan od kuće, otuđen motokultivator marke Benasi iz garaže pored kuće. Poduzete potrebne mjere.

22.01.2017. godine u PS Mostar Centar je prijavio zaštitar u poljoprivrednoj trgovini Sjemenarna, na Bišće polju, da je primjetio dvije nn muške osobe kako otuđuju el. građevinske strojeve na lokalitetu gradilišta, preko puta trgovine. Patrola policije je na licu mjesta zatekla Z.Ć. (1977) iz Teslića i M.T. (1980) iz Sjenice u Srbiji, nastanjen u Mostaru, koji su u trenutku dolaska policije odbacili od sebe pvc vreće u kojima su se nalazila tri komada hoblerica, jedna motorna pila bez mača i čekrk za kolotur. Isti su lišeni slobode, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti. O svemu su upoznati nadležni tužitelj i krim. policija, te poduzete sve potrebne mjere.

MUP HNŽ