Home Vijesti Nikola je ustao iz kolica: ‘Ako sam zaplesao, onda ću i hodati’

Nikola je ustao iz kolica: ‘Ako sam zaplesao, onda ću i hodati’

SHARE

Nikola Raguž (24) iz mjesta blizu Mostara, koji je već tri godine praktički prikovan za invalidska kolica, zadivio je svijet kada je na svadbi mlađe sestre ustao iz kolica i zaplesao s njom

Nikola je ustao iz kolica: ‘Ako sam zaplesao, onda ću i hodati’ Jednog dana ću ponovno zaigrati nogomet s društvom, rekao je Nikola Raguž (24) iz mjesta Ortiješ pored Bune nedaleko od Mostara.
Ekipa portala 24sata.hr posjetila je Nikolu u obiteljskoj kući. Nikola je prije tri godine nastradao u prometnoj nesreći. Tri mjeseca nakon nesreće proveo je u komi, a otkada se probudio, njegov je život nezamisliv bez invalidskih kolica. Ranije ovog mjeseca, na svadbi mlađe sestre Mateje, za koju s velikim osmjehom na licu govori da mu je ljubimica u obitelji, Nikola je predložio da on i Matea zaplešu.

– To je bila njegova ideja i ja sam naravno pristala. Ali morao mi je obećati da ćemo sljedeći ples plesati skupa na njegovom vjenčanju – ispričala nam je Matea.

Nikola se na svadbi ustao iz kolica, pridržavao se za Mateu i oslanjajući se na nju, uspio je otplesati zajednički ples. Brat i sestra Raguž plesali su na pjesmu “Vratio sam se živote”. To je Nikolina najdraža pjesma, a ujedno i snažna poruka.

‘Nakon što smo otplesali shvatili smo koliko smo šokirali sve prisutne’

– Nakon što smo otplesali shvatili smo koliko smo šokirali sve prisutne. Ali Nikola je bio presretan – prisjetila se Matea. Nikola je dodao da mu je trenutak kada je sa sestrom uspio zaplesati najdraži u životu.

Obitelj je od nesreće prije tri godine stalno uz njega. Prve prognoze bile su dosta loše. Liječnici su mislili da se Nikola više neće probuditi, a čak i ako se probudi, prognozirali su mu da će vegetirati.

‘Otkako se probudio iz kome, cijele dane sluša glazbu’

– Ali obitelj je oduvijek bila uz njega. Uz Božju pomoć i vlastitu volju, izborio se da danas bude ovako dobar – rekao nam je Nikolin otac Pavo.

Najviše brige o njemu vodi majka Zdravka. Nikola dane provodi kod kuće u krevetu, a sestra Matea često ga izvede u kafić i na druženje.

– Otkako se probudio iz kome, cijele dane sluša glazbu, to jako voli i to mu je najdraže – rekla je Matea.

Očekuju ga tri operacije…

Nikolu sad očekuju tri operacije. Prva je u Beču sredinom ožujka, a nakon toga slijedi rehabilitacija.

– Uporno mora nastaviti svojim putem i sve će biti dobro – zaključio je Nikolin brat Željko.

24sata.hr