Home Život „Dom koji ukrade srca svih ljudi“

„Dom koji ukrade srca svih ljudi“

SHARE

Ima jedna daleka zemlja, zove se Kenija, a nalazi se u Africi. Tu je jedan dom, zovu ga Mali dom. Ali, kako kažu za sebe, tu ništa nije malo osim naziva, jer to je veliki dom prepun ljubavi u kojem su mjesto za dostojanstven život pronašle velike duše odjevene u krhka tijela bolesne djece i siročadi. Za to je zaslužan jedan fratar, zove se Miro, „Čovjek iz Afrike“ kako njegovo ime i znači na lokalnim plemenskim jezicima u Istočnoj Africi. Fra Miro Babić je voditelj franjevačke misije Lower Subukia u Keniji, rođen u Bugojnu, a već dugi niz godina je misionar u Africi.

Sirotište Mali dom (St Anthony’s Small Home) je mjesto koje daje utočište bolesnoj i odbačenoj djeci, pruža im normalan život, hranu i priliku za školovanje. To je jedna velika obitelj, koju vodi fra Miro.

Pomažu mu i brojni volonteri koji stiži iz svih krajeva svijeta i žive tu po nekoliko mjeseci pomažući u sirotištu. Također, tu su i žene iz sela „mame“ koje je fra Miro zaposlio da se brinu o djeci koja su smještena u Malom domu.

Organizirana je i mala škola za svu djecu iz sela kako bi stekli prvu pismenost. Život ove misije ovisi o potpori koja stiže od dobrih i plemenitih ljudi širom svijeta, koji svojim donacijama pomažu djelovanje fra Mire u dalekoj i siromašnoj Africi.

Kako mi možemo pomoći Malom domu? Mnogi koji su na facebook-u to vjerovatno znaju. Mali dom ima svoju stranicu:

Malidom/facebook

Tu možete pronaći narukvice s čijom kupnjom postajete prijatelji Malog doma, to su predivne narukvice prijateljstva od kože koje izravno dolaze iz Afrike.

Želite pomoći Malom domu i fra Miri pronađite ih na ovome linku:

Malidom/narukvice-prijateljstva

Također svoje donacije možete poslati i putem žiro računa:

Malidom/donacije

Kako je Sv majka Terezija uvijek govorila: „Nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem„

O Malom domu, fra Miri, djeci iz sirotišta, te brojnim volonterima koji tamo dolaze i ogromnoj ljubavi koja se nadvila nad tim dijelom Afričkog neba moglo bi se danima pisati. Nadamo se da će ovaj post ukrasti i vaše srce i da ćete postati prijatelji Malog doma. Mi to već jesmo, pa očekujte redovno vijesti iz Kenije!

Hercegovacki.info