Home Šport Hrvatska bez Marina Čilića protiv Španjolske s Rafaelom Nadalom

Hrvatska bez Marina Čilića protiv Španjolske s Rafaelom Nadalom

SHARE

Izbornik hrvatska Davis Cup reprezentacija Željko Krajan objavio je popis tenisača koji će predstavljati Hrvatsku u 1. kolu Svjetske skupine u Osijeku od 3. do 5. veljače.

Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja pokušat će obraniti hrvatske boje protiv jednog od najboljih tenisača današnjice Rafaela Nadala, te Roberta Bautista Aguta, Pabla Carrena Busta i Marca Lopeza.

Teško je očekivati da će Hrvatska u ovom sastavu moći parirati Španjolskoj, koja dolazi u najjačem sastavu, pogotovo jer se na popisu nije našao sedmi igrač svijeta Marin Čilić.

Hrvatska je rangirana kao treća najbolja reprezentacija na svijetu, što je izniman uspjeh, no nedavno izgubljeno finale Davis Cupa u Zagrebu ostavilo je snažan trag na naše reprezentativce.

Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod, rekao je izbornik Željko Krajan.

Iako su svi bili pozvani, objektivne okolnosti zaustavile su naše reprezentativce koje smo gledali u borbi protiv Argentine.

Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku, pojasnio je izbornik Krajan.

Čilić: Žao mi je, ali nisam spreman dati ono što se od mene očekuje

Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima.

Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske, rekao je Marin Čilić.

S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu, zaključio je Željko Krajan.

HRT.hr