Home Društvo Grad Mostar postavlja videonadzor na čak 58 objekata, uglavnom škola

Grad Mostar postavlja videonadzor na čak 58 objekata, uglavnom škola

SHARE

Sigurnosno stanje u Mostaru nije na željenoj razini, ali nakon provedbe projekta koji planiraju gradske vlasti, trebalo bi doći i do njegova značajnog poboljšanja, saznaje Večernji list. Naime, tijekom ove godine planirano je postavljanje nadzornih kamera na čak 58 objekata u gradu. Uglavnom je riječ o osnovnim i srednjim školama, a kako nam je rekao načelnik Odjela za društvene djelatnosti grada Mostara Božo Ćorić, s provedbom će se početi nakon što proračun grada za ovu godinu bude usvojen.

Kapitalni projekt

Na popisu kapitalnih projekata za ovu godinu nalazi se i ovaj, a u dokumentu stoji kako je za ovu namjenu planirano 480.000 maraka.

– Taj dokument je “popis želja”, ali očekujemo kako će u konačnici biti namijenjeno oko 380.000 maraka za projekte postavljanja kamera. U projektu će biti više od 30 osnovnih i srednjih škola na području Mostara. Nažalost, ne mislim kako ćemo moći pokriti videonadzorom sve objekte koje želimo, tako da ćemo birati one koji predstavljaju najveći rizik, odnosno gdje je zabilježeno najviše problema, govori nam na početku razgovora Ćorić. Uvođenjem tolikoga broja kamera videonadzora u Mostaru očekuje se kako će doći do velikog poboljšanja sigurnosne situacije, a što nam je potvrdio i naš sugovornik.