Home Šport Bilal Šuman: Drago mi je zbog uspjeha Hrvatske i Slovenije

Bilal Šuman: Drago mi je zbog uspjeha Hrvatske i Slovenije

SHARE

Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman ističe kako je odlična stvar za područje bivše Jugoslavije što su se Hrvatska i Slovenija plasirale na SP za rukometaše, ali i što je Makedonija odigrala dobar turnir.

– Ima tu još reprezentacija, a nadam se da će uskoro doći vrijeme i za nas. Još uoči početka prvenstva govorio sam da se Slovenija može umiješati u borbu za medalje i to se pokazalo tačnim. Drago mi je i zbog Slovenije i Hrvatske, a to pokazuje da se na našim prostorima uvijek igrao odličan rukomet, govori Šuman koga su iznenadila ispadanja Njemačke i Danske. Da igraju još 20 susreta, siguran sam da Katar ne može opet pobijediti Njemačku. Trenutačno sam u Danskoj i Danci su iznenađeni ispadanjem njihove vrste. I Njemačka, a posebno Danska bile su neprepoznatljive. Obje te vrste sam vidio u polufinalu, ali to nisu opravdale, kaže Šuman. Kada su u pitanju polufinalni susreti danas i sutra, Šuman ističe da će u dvoboju Norveške i Hrvatske odlučivati sitnice, a da Slovenija nema što izgubiti protiv Francuske.

– S ovako mladom momčadi Slovenija ima reprezentaciju za idućih 6-7 godina. Ona može igrati svoju igru i veći je pritisak na Francuskoj. Čak i ako izgubi Slovenija, to neće biti strašno uopće. Što se tiče Hrvatske i Norveške, na postavljeni napad Hrvatska je bolja, dok je Norveška jača u tranziciji lopte, pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći, završio je Šuman.

Renato Zelić | VL