Home Politika Uključujući i glasovanje putem pošte: U ponovnom postupku poništeni izbori u Stocu

Uključujući i glasovanje putem pošte: U ponovnom postupku poništeni izbori u Stocu

SHARE

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, postupajući po Rješenju Apelacionog odjela Suda BiH, u ponovljenom postupku, donijelo Odluku kojom se poništavaju izbori održani 02.10.2016. godine u izbornoj jedinici Stolac za načelnika i za općinsko vijeće na svim redovnim biračkim mjestima, te glasovanje putem mobilnih timova, kao i glasovanje u odsustvu i glasovanje putem pošte.

Odluka će danas biti dostupna javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, i ista  nije pravosnažna. Na nju se može uložiti žalba Prizivnom odjelu Suda BiH u roku od dva dana. Rok za žalbu ističe u subotu 28.01.2017. godine u 24:00 sati.

U vezi sa novom odlukom o poništenju izbora u Stocu, usvojen je i zaključak  o potraživanju dodatnih sredstava iz rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u iznosu od 14.500 KM, potrebnih za dostavu glasačkih listića preporučenom poštom biračima izvan BiH. Na isti način je ranije osiguran iznos od 19.000 KM za ostale aktivnosti na prvedbi ponovljenih izbora u izbornoj jedinici Stolac – priopćeno je iz SIP-a.

Hercegovacki.info