Home Šport VIDEO: NAJLJEPŠA SLIKA AUSTRALIAN OPENA Zajedno su krenule prema zvijezdama, ali život...

VIDEO: NAJLJEPŠA SLIKA AUSTRALIAN OPENA Zajedno su krenule prema zvijezdama, ali život je pisao svoje priče: Zagrljaj Serene i Mirjane obišao svijet!

SHARE

Mirjana Lučić-Baroni ipak nije uspjela. Serena Williams u velikom je stilu izborila finale Australian Opena pobijedivši hrvatsku senzaciju i najljepšu priču ovogodišnjeg izdanja turnira sa 6:2, 6:1. U finalu ju čeka sestra Venus Williams (36), koja je danas postala najstarija finalistica slavnog Grand Slam turnira, ali Serena (35) se prije obraćanja sestri nakon meča poklonila godinu dana mlađoj inspiraciji – Mikici.

Iako smo se možda nadali nekom čudu, Serena u četvrtak nije Mirjani pružila niti najmanju šansu. Igrala je jednostavno savršeno, a Mikica je ovoga puta previše griješila, izdao ju je retern, sporije se kretala i jedostavno, nije to bio njezin dan.

“Pa ona je moja inspiracija i zaista zaslužuje sve komplimente danas. Počašćena sam što sam igrala ovdje protiv nje, tako se borila da dođe do ovoga, nakon svega što je proživjela u životu, ma jednostavno me inspirira i zato joj želim čestitati”, rekla je Serena u jednom dahu i dobila ovacije.

“Najluđe je da sve vas dvije već igrale dvaput u karijeri, ali to je bilo daleke 1998. godine. Igrale ste dvaput te godine i vas dvije ste zapravo bile ‘dvije sljedeće nadolazeće zvijezde’. Zato ti toliko znači vidjeti je kad znaš kroz koliko je toga prošla…’, bilo je jedno od pitanja za Serenu na glavnom terenu.

REUTERS/Edgar Su

“Da, jednostavno je bilo sjajno vidjeti je ovdje danas i hvala vama svima ovdje što ste ju bodrili kroz cijeli turnir. I ja sam ju gledala cijeli turnir, i navijala za nju. Zaista sam sretna zbog nje”, zaključila je Serena.


Serena Williams Vs lucic Australian open 2017…

jutarnji.hr