Home Auto VIDEO Kakva blamaža za Ford: Model Mustang za 2017. godinu osvojio samo...

VIDEO Kakva blamaža za Ford: Model Mustang za 2017. godinu osvojio samo dvije zvjezdice na Euro NCAP testu

SHARE

Euro NCAP objavio je rezultate novih testiranja, a jedan od modela koji su testirali bio je i Ford Mustang za europsko tržiše. Rezultati su jednom rječju- razočaravajući. Mustang je naime osvojio ukupnu ocjenu od samo dvije zvjezdice.

Problemi su se javili prilikom frontalnog udarca s dijelom auta (frontal offset test) gdje je bilo problema sa zračnim jastucima. Ne pretjerano dobar rezultat ostvaren i kod frontalnog sudara, a bolje nije bilo ni kod bočnog udarca.

Ipak, svi ti rezultati i dalje su prilično solidni (ocjena od 72 posto), ali najveći dio “zasluge” za nisku ukupnu ocjenu ima nedostatak sigurnosne tehnologije koja, za razliku od tržišta SAD-a, za europsko tržište nije dostupna. Tako je Mustang u kategoriji sigurnosnih sustava dobio rezultat od tek 16 posto.

Glavni tajnik Euro NCAP-a rekao je kako vjeruje da Ford nije očekivao da će Mustang biti podvrgnut testiranjima u Europi te zbog toga nisu stavili sigurnosne sustave koje su ugradili u modele namijenjene tržištu SAD-a, što se sada pokazalo kao loša odluka.

Iz Forda su odgovorili kako novi, redizajnirani Mustang koji u prodaju kreće krajem godine dolazi sa standardnim sustavom upozorenja na sudar kao i na promjenu trake. Euro NCAP će odraditi testiranja i s redizajniranim modelom koji bi trebao dobiti višu ocjenu…

Jutarnji.hr