Home Život “Matura za 5” se nastavlja

“Matura za 5” se nastavlja

SHARE

Okupljene u grupi, na društvenoj mreži Facebook pod nazivom ”Matura za 5”, nekoliko žena iz Mostara, nastoje u međusobnoj suradnji prikupiti haljine, cipele, nakit i sve ono što je potrebno kako bi srednjoškolkama, koje nisu u mogućnosti da navedene troškove snose same, omogućile da zablistaju maturalnoj večeri. Akcija je pokrenuta prošle godine, a nastavlja se i ove, a novost je da će dobri ljudi ovaj put pomoći i dečkima.
”Matura za 5” prošle godine se bazirala samo na Hercegovačko-neretvansku županiju, ali se u kratkom vremenu proširila na cijelu BiH, a tako će biti i ove godine.
”Ova grupa osnovana je prošle godine, sa idejom da pomognemo našim sugrađanima maturantima koji su slabijeg imovinskog stanja. Prikupljali smo isključivo za djevojke. Vodeći se sa tim da ipak djevojkama je potrebno više. Poklanjali smo haljine, štikle, nakit, torbice, make-up, frizure, nadogradnju noktiju. Bazirali smo se na naše sugrađane, ali naša akcija se proširila na cijelu BiH. Pomogli smo preko 100 maturanata u cijeloj državi. Ako je vama ili nekom vašem poznaniku pomoć potrebna, možete se javiti u inbox grupe, ili na kontakt broj 063/950-738, a sve informacije o maturantima ostaju anonimne. Ovom prilikom želim pozvati i sve sugrađane koju su u mogućnosti da pomognu. Dakle možete pokloniti svečana odijela, haljine, cipele, štikle i sve ono što je potrebno da maturanti zablistaju u ovoj večeri”, kaže Mateja Lovrić, jedna od inicijatorica ove akcije.

Dnevni list