Home Društvo Fra Mario Knezović: Strikino slovo za Marijana

Fra Mario Knezović: Strikino slovo za Marijana

SHARE

Striko tvoj dobro zna zašto, kako i kome ideš. Ideš onima koji trebaju, konačno trebaju, čuti istinu.

Znam, vjerujem da i znamo, kako tamo ideš kao glasnik mnogih koji su ušutkani i obespravljeni. Ideš u ime onih kojima je oduzeta mogućnost da institucionalno riješe svoj politički i društveni položaj. Ideš u ime hrvatskoga naroda iz Bosne i Hercegovine, da šapneš zemaljski najmoćnijem uhu da čuje kako su nas obespravili, izigrali, obilježili kao „udruženi zločinački“ narod.

Ideš, Marijene, u veliku zemlju da svratiš pozornost na jedan brojčano mali, ali srcem i intelektom veliki narod. U svakome susretu govori samo ono što jesi, kakav jesi, jer tada si najjači. Uzeo si zadaću onih koji nisu u stanju reći što bi ti rekao.

Uzeo si zadaću tromih institucija i vođa svoje Herceg Bosne (Bosne i Hercegovine). Odlaziš tamo a u ušima ti zvone Isusove riječi: „Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.

Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće“. Dobro je da tako ideš. Dobro je da nisi plaćen, dobro je da ti institucije ni kap vode ne dadoše prije puta.

Razumjet ćeš ti to da mnogi imaju za zimovanje o državnome proračunu, a nemaju za ono što je društveno korisno. No, za to ne mari. Neka im bude! Isus će tebi dati što ćeš i kako govoriti.

Zato ne boj se. Kažu da ćeš tamo biti i na „doručku“. Neka ti bude uslast. No, nikad ne zaboravi da je sto puta slasniji zalogaj skuhan od tvoje majke Ankice, i ona lučnica i pura priređena od tvoga oca Joze.

Nadam se da ćemo te slasne zalogaje jesti u slobodnoj Herceg Bosni. Drago mi je da smo u tvome stanu neki dan skupa izvjesili grb hrvatskoga puka iz Herceg Bosne.

Drago mi je da se na tebi zatekla majica Dinama, onoga Dinama koji je nekada bio „znak osporavan“ i znak domoljublja. Sretan ti put, blagoslovljen ti put. I kroz ove dane nemoj živjeti od komentara ma kavi bili.

Živi od običnih malih stvari bez obzira što će se raditi o velikim i značajnim susretima! Herceg Bosna i Hrvatska koja moli i misli je uz tebe! Uživaj u Americi!

fra Mario Knezović | Facebook