Home Zanimljivosti FOTO Pogledajte biografiju nove ministrice obrazovanja koja uveseljava javnost

FOTO Pogledajte biografiju nove ministrice obrazovanja koja uveseljava javnost

SHARE

“Radno iskustvo: Od 2007. do danas u privatnom poduzeću koje muž i ja vodimo te poslovna jedinica iz 2012. godine koja se bavi organiziranjem vjenčanja i drugih proslava.”

To se navodi kao radno iskustvo u biografiji nove ministrice obrazovanja Unsko-sanske županije Sanele Ćenanović iz SBB-a.

Naime, Skupština USŽ-a smijenila je pet ministara koji su imenovani sredinom prošle godine te imenovala pet novih, a javnost je, osim stranačkim igrarijama u kojima koaliraju i oni koji su zakleti neprijatelji, iznenađena i biografijama novih ministara.

Krajiški mediji navode kako zbog ovakve politike najviše trpe građani županije jer je mnoge projekte, procese, planove i dogovore nemoguće provesti zbog stalnih kadrovskih izmjena te da su građani u Krajini potpuno zbunjeni.

Biografije novih ministara govore u prilog činjenici da su misteriozne međustranačke kombinacije, zasnovane na osobnim interesima pojedinaca, iznad kompetencija. Pritom se posebno ističe biografija nove ministrice obrazovanja Sanele Ćenanović (SBB), piše ABC.ba.