Home Politika Autocesta ne može doći u sve općine, ali nam trebaju brze ceste

Autocesta ne može doći u sve općine, ali nam trebaju brze ceste

SHARE

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u federalnom Parlamentu Jozo Bagarić ocijenio je odnose partnera prihvatljivim, no istodobno upozorio da bi potencijalno eskaliranje sukoba SDA i SBB-a bilo pogubno za ovaj entitet i njegovu vlast.

Kakvim ocjenjujete stanje između federalnih partnera u FBiH i ima li problema s većinom u Zastupničkom domu FBiH?

– Rekao bih da, za sada, imamo stabilne odnose. Općenito uzevši, naš odnos s kolegama iz SDA i SBB-a je korektan. Ono što se prethodno dogovori, to bez većih problema prolazi kroz Parlament. Istina je da imamo otvorena pitanja između partnera, a ponekada do izražaja dolaze drukčija stajališta koja su, prije svega, stvar odnosa između bošnjačkih stranaka, nego odnosa HDZ-a s druge dvije partnerske stranke.

Spomenuli ste probleme SDA i SBB-a koji su rezultat utakmica s najviše razine. Vidite li upravo te probleme kao potencijalnu opasnost da cijela federalna vlast dođe u krizu?

– Istina, određene naznake postoje u tome smjeru, no iskreno se nadamo da su sadašnji sukobi i problemi prolaznog karaktera i da u konačnici neće doći do otvorenog razilaženja ovih dviju političkih stranaka. Ako ti odnosi krenu u drugom smjeru, to bi onda imalo velike posljedice kako za zakonodavnu jednako tako i za izvršnu vlast na razini Federacije BiH, a potom, nije isključeno ni na razini BiH odnosno županija.

Zoran Krešić | VL