Home Društvo Evo zašto ‘antifašizam’ nikad neće proći u Širokom Brijegu: Krvavi bal Titovih...

Evo zašto ‘antifašizam’ nikad neće proći u Širokom Brijegu: Krvavi bal Titovih vampira

SHARE

7. veljače je jedan od najtužnijih dana u povijesti Širokog Brijega i ovog djela Hercegovine. Dan kad se Širokobriježani sjećaju tužnog događaja iz 45. godine kad su Titovi banditi napravili strašan zločin na ovom svetom mjestu i natopili ga krvlju širokobrijeških mučenika. Dan o kojem se priča s koljena na koljeno, dan koji je zauvijek odredio odnos ovog naroda prema tkz. osloboditeljima, dan o kojem i najmlađi Širokobriježani znaju dosta, dan koji je do kraja ogolio i razotkrio ‘antifašističku’ crvenu zlikovačku bandu koja je ubijala i ubila tisuće Hrvata koji nisu htjeli ‘čuti’ za njihovu bijednu i jadnu komunističku propagandu…

Postoje mnoga svjedočanstva o ovom strašnom zločinu, čak su se neki i javno oglasili u medijima o ovom krvavom piru poput Titovog komuniste Jure Galića s Bijače koji je bio akter ovih krvavih zločina na Širokom Brijegu. Ne samo da Juri nitko nikad nije sudio, niti digao optužnicu protiv njega, žalosti činjenica da je ovaj nedavno preminuli komunist u Sarajevu sahranjen kao narodni heroj. Društvene mreže i Internet portali u Bosni su se hvalospjevima opraštali od njegovog ‘lika i djela’.

Treba svakako napomenuti da ni crvena banda svih ovih godina od 45. godine nije mogla zabraniti sjećanje na ovaj dan a hrabri Širokobriježani ali i ostali žitelji Hercegovine su redovno dolazili na svetu misu zadušnicu za žrtve ovog komunističkog zločina koje se zbio tog kobnog 7. veljače 1945.

Nijedan Širokobriježanin ne bi trebao nikada zaboraviti ovaj gnusni zločin partizanskih bandita koji su tog kobnog dana pokušali ubiti Široki Brijeg, njegovu pripadnost hrvatskom narodu, njegovu vjeru, tradiciju i svjetonazor.

Prisjećanje na zločin koji se dogodio na Širokom Brijegu:

Na dan, 7. veljače, 1945. godine, partizanske su postrojbe ušle u Široki Brijeg, gdje su počinile stravičan zločin nad širokobriješkim franjevcima i pukom.
Probivši posljednje crte obrane, brojčano nadmoćna, partizanska vojska je ušla u Široki Brijeg. Okrutnim i podmuklim ubojstvom dvanaestorice fratara i više učenika, komunistička vlast, u uspostavljanju, poslala je poruku hrvatskom puku Širokog Brijega, kao i drugih krajeva, što ih očekuje.

ABCportal.info