Home Politika ČUDO U BIH: VSTV BiH poništilo svoju vlastitu Odluku o imenovanju sudaca...

ČUDO U BIH: VSTV BiH poništilo svoju vlastitu Odluku o imenovanju sudaca u Općinski sud u Čitluku

SHARE

Na svojoj današnjoj sjednici Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće (TSTV) BiH donijelo je odluku o poništenju imenovanja sudaca u Općinski sud u Čitluku.

Uvažavajući prigovore o nacionalnoj i spolnoj pripadnosti, VSTV BiH je prvostupanjskom povjerenstvu naložilo ponovno rangiranje kandidata, nakon čega će VSTV ponovo odlučiti o imenovanju sudaca.

Naime, VSTV je za sutkinje u Općinski sud u Čitluku imenovao jednu Hrvaticu, dvije Bošnjakinje i jednu Srpkinju, a ta je Odluka na današnjem zasjedanju poništena.

Podsjećamo, nakon što je dana 11. studenog 2016. godine Načelnik općine Čitluk Marin Radišić reagirao na odluku VSTV BiH o izboru sudaca u Općinski sud u Čitluku te je ukazao na niz nepravilnosti navedene odluke u smislu kršenja nacionalne i spolne zastupljenosti, konačno je uslijedila reakcija VSTV-a BiH.

Podsjećamo da su nakon gosp. Radišića, svoje nezadovoljstvo iskazali vijećnici Općinskog vijeća Čitluk te hrvatski predstavnici sa svih razina vlasti. Potom je uslijedila i reakcija OHR-a, što je dovelo do toga da su u VSTV-u očito zaključili kako daljnje odgađanje preispitivanja odluke nema više nikakvoga smisla.

HIP.ba