Home Život Bez Kristinine kuhinje ne bih izdržao NBA ritam

Bez Kristinine kuhinje ne bih izdržao NBA ritam

SHARE

Hrvatski košarkaš s američkom adresom Ivica Zubac i njegova djevojka Kristina Prišč otkrili su kako izgleda njihov život udvoje daleko od najbližih.

Nakon što je prije nešto više od pola godine ostvario dječačke snove potpisivanjem trogodišnjeg ugovora za jedan od najslavnijih NBA klubova, Los Angeles Lakers, mladi hrvatski košarkaš prije nekoliko dana srušio je osobni rekord i u utakmici s Denverom, igrajući 21 minutu, postigao je 17 koševa te tome dodao šest skokova i asistenciju, za što je nagrađen ovacijama publike.

Bez Kristinine kuhinje ne bih izdržao NBA ritam

– S jedanaest godina počeo sam trenirati i otad mi je jedini san bio zaigrati u NBA ligi. Počeo sam u košarkaškom klubu Brotnjo iz Čitluka, a s četrnaest došao sam u Zagreb i počeo igrati za Cibonu. Košarka se igra da se pobjeđuje, a najbolji je osjećaj kada možete pomoći svojoj momčadi da pobijedi. Jako se time ponosim. Los Angeles je predivan grad za život. Sve što zamislite – ovdje postoji. Vrijeme je savršeno, navijači su odlični i lako mogu zamisliti život ovdje do kraja karijere – priznao je Ivica koji je ujedno i prvi hrvatski košarkaš koji je zaigrao u dresu legendarnog kluba.

– Velika je to čast. Predstavljati svoju državu na najvećoj svjetskoj pozornici najljepši je osjećaj koji se može doživjeti – kaže talentirani sportaš koji se odlično snašao u Los Angelesu, gdje dom dijeli s djevojkom Kristinom Prišč.

– Puno mi znači što se Kristina doselila. Olakšava mi sve i velika mi je podrška. Zapravo, ne znam kako bih mogao bez nje i njezine slavonske kuhinje – kaže Ivica o svojoj djevojci kojoj preseljenje nije teško palo.

– Već s 14 godina otišla sam se školovati u drugi grad pa sada nisam toliko osjetila da napuštam dom i obitelj. Preseljenje mi nije stran pojam, samo činjenica da sam devet vremenskih zona i nekoliko tisuća kilometara udaljena od obitelji. Prijateljica mi je tužna, ali svaki se dan čujemo preko videopoziva pa nam je tako lakše. No bude i nostalgičnih dana, naravno. Jedva čekam da mi dođu u posjet – otkriva Kristina koja ne propušta Ivičine utakmice.

– Dok je Ivica na treninzima, idem u školu stranih jezika, treniram jahanje i pilates, a kada igra u gostima, katkada putujem s njim. Primjerice, kada idu u zanimljive gradove, a pokatkad i ostanem kod kuće i družim se s djevojkama njegovih suigrača – kaže Kristina koja se veseli odmoru i putovanju na koje će ona i Ivica uskoro otići.

Idemo u Meksiko na odmor

– U Los Angelesu vrijeme jako brzo prolazi. U slobodno vrijeme odemo na plažu, u šetnju sa psima ili istražujemo mjesta na kojima još nismo bili, a zanimljivo ih je razgledati. Tijekom All-Star stanke, koja traje sedam dana, otići ćemo na putovanje u Meksiko – uzbuđena je Kristina, ali i Ivica koji svaki slobodan trenutak nastoji provesti s djevojkom.

– Jako se dobro slažemo. Naš se zajednički život pokazao kao najbolja odluka – ističe Ivica.