Home Politika Glavno vijeće HNS-a osudilo izljeve šovinstičke mržnje i širenje nacionalne netrpeljivosti

Glavno vijeće HNS-a osudilo izljeve šovinstičke mržnje i širenje nacionalne netrpeljivosti

SHARE

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine čijim dijelom je i Odjel za drugi svjetski i Domovinski rat, najodlučnije osuđuje vulgarna podmetanja, izljeve šovinističke mržnje i širenje nacionalne netrpeljivosti u gore navedenom članku.

Kako bismo saznali prave motive i namjere spomenutog novinarskog pamfleta, nužno je zapitati se kome smeta istina o zločinima počinjenim nad Hrvatima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća o čemu govore knjiga i film “Huda jama – strogo čuvana tajna”. Odgovor je: onima koji i danas mrze Hrvate onako kako su ih mrzili komunistički zločinci koji su, nakon završetka Drugoga svjetskoga rata, samo u jamama i oknima slovenskih rudnika ubili više od 20.000 tisuća ljudi, mahom Hrvata katoličke i islamske vjeroispovijesti. Razlika je samo u tome što je kod ondašnjih mrzitelja ishodište bilo ideološka mržnja, a kod ovih današnjih nacionalna mržnja.

Koliko god se svoj nacional-šovinizam trudili sakriti iza antifašističke maske, nama je jasno da oni zapravo patološki mrze hrvatsvo i Hrvate koje smatraju remetilačkim faktorom u državi koju smatraju svojom nacionalnom državom i nisu je u stanju ni sa kime dijeliti.

Nakon što je i Europski parlament svojom rezolucijom uspostavio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, i na istu zločinačku ravan stavio fašizam i komunizam, apsurdno je, a da nije tragično bilo bi i smiješno, kako se velikobošnjački i velikobosanski nacionalisti kriju iza maske komunističkog antifašizma. Čak što više, oni se time i ponose i smatraju to vlastitim civilizacijskim postignućem. Valjda im nitko nije objasnio da je antifašizam imao dva lica: demokratsko i antidemokratsko, totalitarno-komunističko. I da se slobodni demokratski svijet svo vrijeme nakon Drugog svjetskog rata jednako gnušao i fašizma i antidemokratskog, totalitarno-komunističkog antifašizma bez obzirao je li mu na čelu stajao Staljin, Tito ili Pol Pot.

Budući to ne znaju ovdašnji „antifašisti“ nisu ni svjesni kako lako i često njihov nacionalizam skrene u nacional-socijalizam. Fašisti koji im se u tom stanju priviđaju samo su fantazma njihove totalitarne (pod)svijesti i loše prikrivene mržnje prema Hrvatima, ali i svima drugima koji se ne uklapaju u njihove nacionalističko-antifašističke vizije.

Glavno vijeća HNS BiH osuđuje svaki zločin, bez obzira tko ga počinio i u čije ime, i poziva na dosljedno i pravedno procesuiranje svih zločinaca sukladno pravdi, pravu i važećim zakonima. Isto tako, odbacuje i osuđuje svaki oblik govora mržnje upućen prema bilo kojem pojedincu ili kolektivu, a svaku javno izrečenu ili napisanu laž i klevetu smatra najavom i pripremom nekog novog zločina koji će se sigurno dogoditi ukoliko govor mržnje, laži i klevete zavladaju javnim i medijskim prostorom.