Home Zanimljivosti WhatsApp postaje još sigurniji

WhatsApp postaje još sigurniji

SHARE

1,2 milijarde korisnika WhatsAppa diljem svijeta uskoro će imati još sigurniju omiljenu aplikaciju za dopisivanje. Osim end-to-end enkripcije, za koju se tvrdi da nije podložna manipulacijama i da nema “stražnja vrata”, sada će WhatsApp uvesti i dvostupanjsku provjeru autentičnosti. Ta bi značajka trebala omogućiti da se korisnici sigurnije prijavljuju na svoje uređaje.

Međutim, dvostupanjska autentifikacija neće biti uključena automatski. Za uključivanje ove opcije potrebno ju je omogućiti unutar postavki aplikacije (Settings > Account > Two-step verification > Enable). Nakon omogućivanja moguće je upisati i e-mail koji služi kao pričuvna adresa za dostavu sigurnosnog ključa, piše Bug.hr.

Dvostupanjska autentifikacija na WhatsAppu funkcionira na način da se kao prvi korak koristi činjenica da je aplikacija instalirana na uređaju u vlasništvu korisnika (što se i do sada koristilo kao provjera autentičnosti). Dodatno, WhatsApp će uvesti i šesteroznamenkasti kod kojim će korisnik potvrditi da je upravo on u posjedu navedenog uređaja. Aplikacija će s vremena na vrijeme zatražiti upisivanje tog koda kod normalnog korištenja, kao i kod njezine reinstalacije na isti ili novi uređaj.

HIP.ba