Home Crna kronika ​Iz BiH u Hrvatsku pokušali prošvercati više od 28 kilograma marihuane

​Iz BiH u Hrvatsku pokušali prošvercati više od 28 kilograma marihuane

SHARE

Dvojica crnogorskih državljana uhićena su u subotu na graničnom prijelazu Stara Gradiška nakon što je u njihovu automobilu, kojim su iz BiH pokušali ući u Hrvatsku, u preinakama kod zadnjih sjedala pronađeno 28,4 kilograma marihuane.

O ovoj, trećoj većoj zapljeni na graničnim prijelazima u Brodsko-posavskoj županiji u zadnja dva i pol mjeseca u ponedjeljak su se pohvalili predstavnici policije i Carinske uprave, prenosi Hina.

Vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka, koje je vozio 33-godišnji Crnogorac, a suputnik mu je bio 61-godišnjak, policija je zaustavila oko 23 sata, te prilikom granične kontrole kod zadnjih sjedala uočila preinake.

Zatražen je i dobiven sudski nalog te u suradnji s carinicima obavljena pretraga vozila, pri čemu je u spomenutim preinakama pronađeno 59 paketa s ukupno 28,4 kilograma marihuane.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni za određeni novčani iznos 10. veljače preuzeli “travu” u Crnoj Gori te je pokušali prokrijumčariti u Hrvatsku, a potom i u zapadne zemlje EU.

Načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak rekao je kako je ova akcija rezultat dobre suradnje policije i carine.

HINA