Home Društvo ŠIROKI BRIJEG Štrajk upozorenja u školama u ZHŽ-u, moguć i generalni

ŠIROKI BRIJEG Štrajk upozorenja u školama u ZHŽ-u, moguć i generalni

SHARE

Neovisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije održat će u četvrtak, 16. veljače, štrajk upozorenja jer im županijska vlada nije ispunila zahtjeve te se je, kako su naveli, oglušila na poziv za sastanak 31. siječnja, javlja Fena.

Štrajk upozorenja održat će se treći školski sat u obje smjene u svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije, a u znak solidarnosti pridružit će im se i županijski Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije.

Predsjednica tog sindikata Vesna Ćorluka kazala je u izjavi za Fenu kako već dugo vremena pokušavaju stupiti u konstruktivan dijalog s predstavnicima resornog županijskog ministarstva i vlade, ali da predstavnici vlasti nisu iskazali dobru volju.

– Stoga ćemo se, u znak solidarnosti pridružiti kolegama iz srednjih škola, ali i solidizirati s kolegama iz županijskog MUP-a, za koje, također, županijska vlada nema sluha – kazala je Ćorluka.

Inače, Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke priopćio je kako su razlozi za štrajk: nepotpisivanje Kolektivnog ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

“Ako Vlada i resorna ministarstva i dalje budu ignorirali naše zahtjeve i pozive na dogovor, nakon što gotovo dvije godine pokazujemo strpljivost i visok prag tolerancije, nastavit ćemo sa štrajkom upozorenja, uz vrlo izgledan generalni štrajk”, najavili su iz Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije.

FENA