Home Društvo Otac dječaka iz Čapljine sam iznosi svoju verziju i pruža ruku pomirbe

Otac dječaka iz Čapljine sam iznosi svoju verziju i pruža ruku pomirbe

SHARE

Nakon jutrošnjeg fizičkog obračuna Gratisa Ferenca, nastavnika likovne kulture Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini i roditelja Dominik Lubina, inače liječnika- zubara, predsjednika Sportskog saveza Općine Čapljina i Kickboxing kluba Sensei, a sve zbog jedne dan ranije dobivene jedinice, priopćenjem za javnost obratio se jedan od aktera, Dominik Lubin, kojega prenosimo u cijelosti:

“Povodom ovih ishitrenih i neistinitih objava na raznim portalima želim i ja kazati svoju verziju priče, u čiju istinitost će se uvjeriti i sudstvo i policija a nadam se i svi oni koji me dobro poznaju.
Moj sin Antonio Lubina ide u 8 osmi razred u Čapljini i jedan je od najboljih učenika u čitavoj školi, što mogu potvrditi svi njegovi nastavnici. Djete je došlo kući tresući se i rekao je da su imali sat likovnog na koji je nastavnik Ferenc kasnio 20 minuta po običaju a potome je poznat i u cijeloj školi. Poznat je i po tome da djecu gađa svim predmetima radi “edukacije”. Toni je rekao da su slikali neku sliku i da je napravio odlično ali da nije imao vremena da je osjenči.

Nastavnik ga je pitao zašto to nije osjenčio a on mu je odgovorio da je jako lijepo nacrtao i da se potrudio ali da nije stigao da osjenči.

Nastavnik ga je poslao na mjesto i dao mu jedinicu koja je ujedno i jedina u razredu. Pisao sam gospodinu Ferencu poruku na mesenger, možemo li se naći i da popričamo oko toga šta je bilo ali mi nije odgovorio. U dogovoru sa suprugom odlučio sam da odem ujutro (jutros) do ravnateljice Željke Obradović da joj ukažem na tu pedagošku grešku njezinog djelatnika ali sam pri ulasku u školu vidio Ferenca u recepciji s domarom i ostalim djelatnicima škole u razgovoru.

Ušao sam i predstavio sam se i pitao zašto je Toniju dao jedinicu iz tako banalnog razloga a on se počeo bahato ponašati prema meni govoreći mi da ima razlog zbog čega je on to uradio. Tu smo se malo sporječkali i onda smo se počeli naguravati, on me je glavom pritisnuo na zid a ja sam ga držao rukom oko glave. Domar me je molio da ga pustim i da to nije naš nivo i da se to riješi lijepo što sam i učinio poslje nekoliko teških uvrijeda sa obje strane. Tada sam ja ostao da pričam sa domarom u prostojiji recepcije a Ferenc je izašaoiz van prostorije i zatvorio vrata da bi se poslje 20 tak sekundi vratio, uletio u prostoriju sa velikim čekićem u ruci i zamahnuo je prema mojoj glavi ja sam se izmaknuo al me je pogodio u desnu butinu i onda mu je domar oteo čekić iz ruke i tada je Ferenc napustio prostoriju a ja sam u pratnji domara otišao do svog auta i dao izjavu u policiji i na pregled u dom zdravlja gdje su mi konstatirane ozljede na grudnom košu i na desnoj nozi. Osobno ću otići u Ministarstvo prosvjete i napravit ću prijavu protiv ovakvog “pedagoga” kojem smo mi prepustili svoju djecu da liječi na njima svoje frustracije.

Svi oni koji imaju djecu znaju dobro o čemu pričam i da u svakoj školi ima nekoliko ovakvih psihopata. Kao što svi znamo likovno, glazbeno, tjelosno i ostali tzv. lakši predmeti bi trebali služiti podizanju prosjeka ocjena a ne da se jednom primjerenom učeniku srozava prosjek radi likovnog predmeta. Žao mi je što je došlo do ovog nemilog događaja ali s obzirom na stanje u našoj državi frustriranih ljudi će biti sve više i više a i nemilih događaja.

Ovim putem, i pored svega što se dogodilo, pozivam na pomirdbu i razgovor s moje strane.”

dr. Dominik Lubina

djaka-city.info