Home Društvo FOTO: EVO KAKO JE REKTOR BORAS PROŠAO SA ZADATKOM KOJI JE BIO...

FOTO: EVO KAKO JE REKTOR BORAS PROŠAO SA ZADATKOM KOJI JE BIO KOBAN ZA PRVAŠIĆE ‘Zagonetka je izokrenuta. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica!’

SHARE

Na Facebook stranici Mame na Fejsu jučer je osvanuo test za prvi razred osnovne škole koji je objavila jedna mama. U testu je postavljeno nekoliko zagonetaka vezanih uz dane u tjednu, a djeca su do rješenja trebala doći logičkim zaključivanjem.

Ogorčena majka napisala je kako je pola razreda dobilo jedinicu, te pitala ostale mame za mišljenje o težini ispita. Neke su se složile kako ni same ne znaju riješiti zadatke, pa su novinari N1 televizije danas odlučili testirati rektora Sveučilišta u Zagrebu, Damira Borasa.

 

Novinari su ga upitali može li on odgovoriti na tu zagonetku, na što je odvratio: – Ako sam dovoljno pametan, možda.

Zagonetka glasi: Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate.

– Ja uvijek imam asocijaciju da se vrte sedam Palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvijek prva dječja asocijacija – kazao je Boras, no bio je u krivu, pošto je riječ o sedam dana u tjednu.

– To je potpuno krivo. To nije krug, slijed vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati – kazao je Boras pa dodao:

– Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da djecu zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica – zaključio je rektor.