Home Život Zanosna Ines Jarak: Mostarke su lijepe, dotjerane i izgledaju vrhunski!

Zanosna Ines Jarak: Mostarke su lijepe, dotjerane i izgledaju vrhunski!

SHARE

Mostarka Ines Jarak, mlada poslovna žena koja vodi vlastiti salon ljepote Beauty by Ines, odavno je prešla granicu lokalnoga djelovanja te, zahvaljujući popularnosti na društvenim mrežama na kojima redovito objavljuje tutorijale vezano uz njezinu branšu, stekla je značajnu popularnost u Mostaru, Hercegovini, a i šire. Uspjeh, kaže za Pogled.ba ova mlada dama, ne dolazi preko noći. Samo zalaganjem, trudom i stalnim usavršavanjem možemo očekivati i željene rezultate.

Budući da saloni ljepote u Hercegovini niču kao “gljive poslije kiše”, zanimalo nas je koliko naše sugrađanke ulažu u sebe kada je izgled u pitanju i koliko često posjećuju salone ljepote.
„U Mostaru imamo dvije krajnosti, imamo žene koje apsolutno ništa ne rade na sebi kada su u pitanju šminkanje, nadogradnja noktiju, ekstenzije i ostali tzv. umjetni dodaci, a s druge strane postoje dame koje u svakom pogledu drže do sebe. Naravno, tu razliku vidim isključivo jer se bavim ovim poslom. Neke žene su sklone prirodnom izgledu i smatraju da ne treba kvariti svoju prirodnu ljepotu, dok s druge strane postoje žene koje žele popraviti sve što se popraviti može. Imama puno klijentica koje nisu iz Mostara, dolaze iz Hrvatske, a često iz dijaspore. Što više idemo ka zapadu, raste i broj žena koje  ulažu maksimalno u svoj izgled. Mostarke su jako trendi, veoma lijepe. Kada pogledate recimo SAD, imate nekoliko poznatih ‘diva’ koje su zahvaljujući svom izgledu postale zvijezde. Naše su žene puno ljepše, prošećite samo gradom, svaka djevojka je lijepa, svaka je dotjerana, izgleda vrhunski.„

 

Tajna uspjeha Ines Jarak

Kada je odlučila otvoriti kozmetički salon, kaže da su svi u obitelji bili šokirani njezinim odabirom zanimanja. Nije imala potporu svojih roditelja, jedino ju je podržavao suprug. U samim početcima bilo je veoma teško, čak je besplatno odrađivala šminkanja zbog promocije jer, kako kaže, da bismo dobili nešto u životu, prvo moramo i dati nešto zauzvrat. U međuvremenu je “pekla zanat” i danas predstavlja jednu od najuspješnijih kozmetičarki u gradu na Neretvi, čiji termini su, kada je šminkanje u pitanju, u 2017. uglavnom popunjeni sve do rujna.
„Dosad sam imala 19 edukacija koje sam završila u manje od pola godine. U početku su to bile edukacije na lokalnoj razini, no težila sam daljnjem usavršavanju. U Zagrebu sam završila dodatni tečaj za ugradnju trepavica, a potom i edukaciju kod poznate zagrebačke šminkerice Lade Mitrašinović, poznatije kao Bella MakeUp. Uvijek sam težila tomu da naučim više, da budem korak ispred. Sigurno je da nakon svake obuke i usavršavanja postoji razlika u kvaliteti šminkanja i ostalih tretmana ljepote. Zbog toga sam pobornik objave tutorijala na Instagramu, na kojima se može vidjeti vjerodostojnost i prezentirati se sam tijek šminkanja gdje posjetitelji mogu vidjeti koju šminku koristim i na koji način radim makeover”, kazala je Ines.

Upravo iz navedenih razloga odlučila je otići i korak dalje te je sudjelovala na nedavnom održanom Masterclassu u Dubaiju koji je osobno vodio proslavljeni šminker Kim Kardashian koja je tijekom seminara i bila njegov model, gdje su sve polaznice mogle vidjeti kako šminka jednu od najvećih svjetskih zvijezda, majstor svog zanata.
„Na taj tečaj sam se prijavila s jednim ciljem – učiti od najboljih. Poznati šminker Mario Dedivanović s Kim Kardashian surađuje već skoro jedno desetljeće. Njih dvoje su, može se slobodno kazati, ‘izumitelji’ konturiranja lica prilikom šminkanja. Zajedno su, dakle, izmislili trend koji je prihvaćen diljem svijeta. Sam seminar trajao je pet i pol sati, a 700 polaznica iz cijeloga svijeta imalo je priliku promatrati ovaj dvojac i naravno postavljati pitanja iz struke. Kim Kardashian je veoma pristupačna i jako ljubazna, što se ne može reći za slavnog vizažista Marija Dedivanovića, koji nije bio pristupačan u mjeri u kojoj je bila najpoznatija svjetska jetseterica. Čak me nakon predavanja i zajedničkoga fotografiranja, Kim primila za ruku i rekla mi ‘Jako mi se sviđa tvoj styling’, što svakako nisam očekivala i zbunjeno sam joj zahvalila. Time je pokazala koliko su velike zvijezde pristupačne. Tijekom edukacije, odgovarala je na apsolutno sva pitanja, pa i u detalje je pričala koje je sve operativne zahvate imala kada je u pitanju estetska kirurgija. Pitanja koja su bila zabranjena jesu pitanja o njezinu privatnom životu. Naglašavam kako ovakve vrste edukacija nisu namijenjene početnicama u ovome poslu nego već formiranim vizažisticama s dugogodišnjim iskustvom. Uglavnom, u pitanju je vrlo bitno poslovno iskustvo”, objasnila je.

Jesu li i koliko Mostarke sklone estetskoj kirurgiji?!
„U Mostaru su estetski zahvati, posebice kada je riječ o povećanju usana i grudi, tabu tema. Čak i žene koje su radile operativne zahvate, što je skoro uvijek očigledno, uvjeravat će vas da nisu ništa na sebi ‘dorađivale’. Smatram da nema ništa loše u tome da, ako želite ispraviti nešto što vam se na vama ne sviđa, to i uradite. I nema potrebe to skrivati“, kazala je Ines, koja je trenutačno veoma zadovoljna svojim izgledom.

U poslu kojim se bavi posebice je značajna prisutnost na društvenim mrežama. Facebook i Instagram neizostavni su dio bilo kojeg posla, naročito u branši u kojoj djeluje Ines. Na Instagramu je prati više od 17.000 ljudi, a njezinu stranicu na Facebooku lajkalo je više od 12.000 ljudi. Sve objave na oba profila Ines osobno vodi i sve objave su njezini originalni radovi, kao i videozapisi.
„Kao što su nekad bile značajne televizija i tisak za reklamu, danas su to društvene mreže. Pa čak i više od toga, jer sami uređujete svoj profil i preko njega promovirate svoje proizvode ili usluge. Mnogo brže ćete napredovati u poslu ako ste prisutni na društvenim mrežama. Osim toga, u mome poslu vrlo je bitno i zadovoljstvo klijenata, odnosno takozvana usmena predaja, jer zadovoljna žena preporučit će vas svima“, zaključuje Ines.

Odnos s klijentima, odnosno korisnicima njezinih usluga Ines je opisala kao visoko profesionalan, ali često i prijateljski.
„U vremenu kada smo svi prezauzeti i nedostaje nam vremena za opuštanje, lijepo je znati da je klijentica došla kod nas na tretman i pritom kaže da su joj to rijetki trenuci da se opusti i odmori od svega. Vrlo često mi se događa da sam u prilici davati savjete mladim djevojkama ili tješiti ih zbog trenutačnih životnih nedaća kroz koje prolaze. Uglavnom, svim svojim klijenticama stojim na usluzi uvijek u bilo kojem pogledu“.

Za kraj našeg razgovora Ines je uputila i poruku svim damama Mostara:
„Zadovoljna žena je sretna žena. Svaka žena voli lijepo izgledati. A kada je žena zadovoljna sobom i svojim izgledom, i cijelo njezino životno okruženje i ljudi oko nje su zadovoljni i sretni. Ulažite u sebe, vodite zdrav život, njegujte sebe, svoje tijelo i svoje lice. Budite lijepe i sebi i drugima!“

Biljana Jakić/Pogled.ba