Home Društvo Blago i Kata proslavili zlatni pir zajedno sa svojih 11 djece i...

Blago i Kata proslavili zlatni pir zajedno sa svojih 11 djece i 35 unučadi

SHARE

U župnoj crkvi na Posuškome Gracu u nedjelju 19. veljače svoj Zlatni prir proslavili su Blago i Kata Grubišić. Zlatni pir proslavili su u krugi svojih najdražih. A njih nije nedostajalo. Naime, rodili su i odgojili 11 djece koji su im podarili 35 unučadi.
Misno slavlje je predvodio fra Mario Knezović kojem su slavljenici tetka i tetak. Blago i Kata vjenčali su se 6. veljače 1967. godine pred fra Ivom Borasom.

Svih jedanaestero djece su bili nazočni ovome slavlju. Uz njih ovu radost je dijelilo sedmorica zetova i tri nevjeste, te trideset petero unučadi. Tako da je najuže obitelji Blage i Kate 58 članova. Vjernici su s puno toplih dojmova pozdravili ovo slavlje koje je najdivnije svjedočanstvo bračne vjernosti i promicanja života.

Blago je svoj radni vijek proveo u Njemačkoj, dok je Kata odgajala djecu i bila domaćica. Blago je široj javnosti poznat kao izniman pjevač gange, dok je Kata također dobra gangašica.

Nakon Svete mise i čestitke njihova župnika fra Ivana Landeke slavlje se nastavilo uz zajednički obiteljski stol i neizostavnu gangu.


Posušje.net