Home Društvo Potencijali Ljubuškog nude veliku perspektivu mladima

Potencijali Ljubuškog nude veliku perspektivu mladima

SHARE

Općina Ljubuški danas proslavlja svoj dan. Riječ je o jednoj od najperspektivnijih općina u BiH, kako zbog klimatskih uvjeta tako i zbog zemljopisnog položaja. Ova općina ima više od 2000 sunčanih sati godišnje, što predstavlja idealne uvjete za razvoj mnogobrojnih poljoprivrednih kultura.

Prerađivači smilja navode kako se kvaliteta ulja s plantaža na području Ljubuškog razlikuje u odnosu na onu iz susjednih općina. “Mora da je to do sunca”, kažu. Ovaj kraj je u Europi već prepoznat po mladom krumpiru, koji predstavlja jednu od naših najperspektivnijih poljoprivrednih kultura. Uz poljoprivredu, zemljopisni položaj općine Ljubuški, koja se nalazi na samim vratima EU-a, otvara brojne mogućnosti kako za domaće tako i za strane investitore.

Izgradnjom koridora Vc veći dio ove općine mogao bi se pretvoriti u veliku poslovnu zonu, za što su već pripremljeni projekti te bi ovih dana trebali biti predstavljeni u RH.

Ljubuški posljednjih godina bilježi i infrastrukturni procvat. Samo u prometnu infrastrukturu u posljednjih 11 godina uloženo je više od 10 mil. KM.

Izgrađen je Poslovni inkubator koji potiče mlade poduzetničke ideje, obnovljen je Dječji vrtić, brojne škole su dobile novi izgled, a ovih dana očekuje se početak rada novog Staračkog doma, obnova zgrade Općine i MUP-a kreće ove godine, u uređenje zelenih površina i izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže ulažu se milijuni KM.

Nakon 25 godina gradi se moderna kinodvorana, obnavlja hotel Bigeste…

Turizam je grana na kojoj počiva velik dio gospodarskog razvoja. Samo u prošloj godini Kravicu je posjetilo 160.000 turista iz svih zemalja svijeta.

Iz navedenog je vidljivo kako ova općina ima svijetlu perspektivu koja osigurava kvalitetan život svima, a posebno mladim generacijama.

Marija Medić Bošnjak | Ljubuški glasnik, Večernji list