Home Kultura POKLADNI DANI TREBIŽAT – ČAPLJINA Male maškare spalile svog najvećeg neprijatelja –...

POKLADNI DANI TREBIŽAT – ČAPLJINA Male maškare spalile svog najvećeg neprijatelja – jedinicu

SHARE

Vatreno su počeli 53. pokladni dani “Trebižat – Čapljina”, jedna od najstarijih i najmasovnijih manifestacija na prostorima cijele Bosne i Hercegovine.

Naravno, nije ono vatreno u negativnom smislu, već su male maškare onako uz dosta klicanja i veselja spalili jedinicu, kao svog najvećeg neprijatelja. Male su maškare i otvorile ovogodišnje Pokladne dane u Trebižatu i Čapljini, a koje uz pokroviteljstvo Ureda načelnika općine Čapljina organizira HKUD “Seljačka sloga” Trebižat. U prepunom Domu u Trebižatu upriličen je bogat glazbeno-zabavni program u kojem su uživale male maškare i njihovi roditelji. Sve je bilo u znaku pjesme i plesova koji su se izvodili na pozornici, a, naravno, sve se prenijelo i na samu publiku. U zabavnom su se programu predstavile namaškarene članice čapljinskih mažoretkinja te mališani iz dječjeg vrtića “Cvitak” i učenici Osnovne škole Vladimira Pavlovića.

Bilo je zanimljivih i dosta maštovitih maškarskih kreacija koje su inspirirane omiljenim dječjim likovima iz poznatih crtića i filmova. Svi su se bar na trenutak željeli osjećati i izgledati kao njihovi omiljeni junaci pa njihovoj sreći nije bilo kraja. Za sve male maškare organizator je osigurao i podijelio prigodne paketiće, a na kraju je uslijedilo već spomenuto ritualno spaljivanje Jedinice. Pokladni dani “Trebižat – Čapljina 2017.” nastavljaju se u nedjelju 26. veljače velikim maškarama i karnevalskom povorkom od Trebižata pa ulicama Čapljine do središnjeg gradskog trga gdje će maškare preuzeti ključ grada i vlast te proglasiti svoju Maškarsku republiku.

Frano Matić | VL