Home Politika BROJE SE LISTIĆI OD MOBILNIH TIMOVA U STOCU Povećana prednost HDZ-a nakon...

BROJE SE LISTIĆI OD MOBILNIH TIMOVA U STOCU Povećana prednost HDZ-a nakon glasova iz odsutnosti

SHARE

U Glavnom centru Središnjeg izbornog povjerenstva za brojenje glasova birača koji su glasovali na ponovljenim izborima za općinskog načelnika i Općinsko vijeće u Stocu dopisnim putem ili pak neizravno započeto je jučer s radom u sjedištu SIP-a u Sarajevu.

Rok do 1. ožujka

U Glavnom centru za brojanje, prema utvrđenom rasporedu, brojit će se glasovi birača koji su glasovali i preko mobilnoga tima, glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima, kao glasovi birača u odsutnosti, kao i glasovi birača koji su glasovali poštom izvan BiH. Brojenju glasova u Glavnom centru za brojanje nazoče akreditirani izborni promatrači. Prema utvrđenom rasporedu, nakon verifikacije, jučer su se brojili glasovi birača koji su glasovali preko mobilnog tima i glasovi na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Rezultati iz Glavnog centra za brojenje će nakon prebrojavanja biti pridodani redovitim glasovima koji su stigli s 19 biračkih mjesta u ovoj općini. Glavni centar za brojenje danas će verificirati glasačke pakete pristigle poštom iz inozemstva, brojati verificirane glasačke listiće, obraditi i skenirati biračke popise, kao i zapisnike o radu biračkih odbora. Središnje izborno povjerenstvo BiH će brojiti one glasačke listiće birača koji su glasovali poštom, koji stignu u SIP BiH do 1. ožujka ove godine pod uvjetom da je datum na žigu slanja do 19. veljače ove godine. Prema informacijama iz SIP-a, do sada je pristiglo oko 500 glasačkih paketa iz inozemstva. Valja reći kako je u prvom krugu takvih glasova bilo oko 800.

Zoran Krešić | VL