Home Društvo DOM ZDRAVLJA LIVNO Otvoren obnovljeni ginekološki dispanzer

DOM ZDRAVLJA LIVNO Otvoren obnovljeni ginekološki dispanzer

SHARE

U okviru Doma zdravlja Livno upriličeno je svečano otvorenje ginekološkog dispanzera za žene. Time je ova primarna zdravstvena ustanova dobila još jednu suvremeno opremljenu službu koja je, u odnosu na prethodno razdoblje, umnogome unaprijedila uvjete rada i kvalitetu usluga krajnjim korisnicima.

Pomoć i ubuduće

Zahvaljujući razumijevanju Federalnog ministarstva zdravstva, prije tri godine je uz renoviranje prostorija obiteljske medicine obnovljen i prostor ginekološkog dispanzera, tako da nisu trebala velika ulaganja za njegovo otvaranje, kazala je ravnateljica Doma zdravlja dr. Ljiljana Mladina te dodala: – Ti ljudi su nam izašli ususret i renovirali prostor, ostala sredstva, jedina koja smo dobili, ona su koja nam je dala naša Vlada, 7000 KM za ginekološku stolicu, kazala je u izjavi za medije Mladina. Draško Dalić, premijer HBŽ, naglasio je kako je Vlada i do sada pomagala zdravstvenim ustanovama u svih šest općina koje su u njezinu sastavu te dodao: – Nema razloga da to ne bude i ubuduće jer je svima nama koji živimo na ovim prostorima stalo imati što kvalitetnije zdravstvene usluge i što kvalitetniju infrastrukturu, naglasio je Dalić.

Skučen prostor

Inače, dispanzer kojemu gravitira veliki broj korisnica ranije je funkcionirao u vrlo skučenom bolničkom prostoru.

Ravnateljica Doma zdravlja Livno istaknula je da je ginekološki dispanzer prošle godine pružio 48.000 usluga, bilo je oko 9550 pacijentica te da i to govori samo po sebi u kojim uvjetima je osoblje radilo, da je sadašnji dispanzer jedna sasvim nova priča te smatra kako će i osoblje i pacijenti biti zadovoljniji. Ranije su u prizemlju i na prvom katu, uz obiteljsku medicinu, uređeni stomatologija i dječji dispanzer, a ako bude sluha i volje, trebalo bi se urediti i potkrovlje u kojemu bi, uz uredske prostorije i dvorane za sastanke, bili smješteni Centar za mentalno zdravlje i Centar za rani rast i razvoj.

Željka Mihaljević | VL