Home Društvo POSUŠJE Proljetne eko akcije Vijeća mladih

POSUŠJE Proljetne eko akcije Vijeća mladih

SHARE

Nakon niza uspješnih eko akcija na cijelom području posuškoga kraja i uređenja gradske tržnice, članovi Vijeća mladih iz Posušja pokreću i nove akcije.

Dobra suradnja

Dopredsjednik Vijeća mladih Jozo Kolobarić potvrdio nam je u kraćem razgovoru nove ekološke akcije u suradnji s Javnim poduzećem (JP) Vodovod, općinskim službama, policijom, udrugama i svima drugima koji žele čišći i ljepši kraj.

– Nadamo se dobroj suradnji u svim našim ekološkim i drugim projektima što se i do sada pokazalo jako vrijednim. Nova naša akcija nosi naziv “Moj jedan sat za čist grad”. Cilj je uklanjanje otpada s javnih površina na području općine Posušje, koje će se održati u različitim vremenskim intervalima idućih mjeseci. Akcije ćemo koordinirati s JP Vodovod na čelu s direktorom Franom Lebom, u kooperaciji s predstavnicima posuške općine, škola, policije, medija, udruga, Posušankama i Posušanima, kazao nam je Kolobarić.

‘Ne’ divljim odlagalištima

Iz posuškog Vodovoda stigla je vijest kako su komunalci na raspolaganju, radi potpore mladima i svima u Posušju, za odvoz otpada na pravo mjesto, a ne na divlja odlagališta.

– Nije potrebno da se otpad (koje god vrste) odvozi u prirodu te time stvaraju opasna divlja odlagališta. Pozovite Komunalno Posušje čiji će djelatnici besplatno pokupiti otpad i odvesti ga na za to predviđeno mjesto, istaknuo je Lebo.

Ove akcije podržava cijelo Posušje, pa se i mladi nadaju ljepšem i čišćem kraju podno Radovnja i drugih posuških krajeva.

Pero Crnogorac | VL