Home Šport HMRK ZRINJSKI Gust raspored na domaćem terenu

HMRK ZRINJSKI Gust raspored na domaćem terenu

SHARE

Nakon dva poraza na startu proljetnog dijela rukometnog prvenstva od Vogošće i Borca, rukometaši Zrinjskog u srijedu su na svom parketu svladali Maglaj (37:25), a već danas ih čeka novi izazov kada u Mostaru gostuje Derventa, momčad koja je izravan konkurent Zrinjskom za 3. mjesto, posljednje koje vodi u razigravanje za prvaka.

Vratili vjeru

– Što se tiče utakmice s Maglajem, mislim kako nam je ta utakmica ponovno vratila vjeru i samopouzdanje. Odigrali smo kvalitetno svih 60 minuta, što nije bio slučaj protiv Vogošće i Borca. Možda Maglaj nije na razini Vogošće i Borca, ali sigurno nas veseli sinoćnja igra – kazao je na konferenciji za novinare pivot Zrinjskog Damir Džeba.

On je pozvao navijače da i danas podrže Zrinjski i pomognu plemićima da dođu do važnih bodova u utakmici protiv izravnog konkurenta. U nastavku prvenstva momčad Zrinjskog muče ozljede, a to je posebice problem u ovom dijelu prvenstva zbog zgusnutog rasporeda, kada se utakmice igraju svaka 3-4 dana.

– Od početka proljetnog dijela prvenstva nismo bili kompletni, ali sada se polako vraćamo. Nakon Dervente očekuju nas također dvije teške utakmice, u utorak Kup utakmica protiv Bosne u Sarajevu, a u subotu u prvenstvu idemo Čeliku u Zenicu. Očekujemo da nam se Marić vrati već za utakmicu s Bosnom, dok bi Ivanović trebao biti spreman za Čelik. Naravno, što je širi roster, nama je lakše – kazao je Džeba.

Ambicije

Predsjednik Skupštine HMRK Zrinjski Dario Pušić najavio je kako momčad ide maksimalno i u ligi i u Kupu.

– U Sarajevo idemo bez kalkulacija, po pobjedu. Već razmišljamo, ako prođemo među četiri momčadi, organizirati završnicu Kupa u Mostaru i napraviti rukometni spektakl za 25. godišnjicu HMRK Zrinjski. Želja nam je donijeti prvi trofej u Mostar kada je u pitanju muški rukomet – kazao je Pušić za Večernji list.