Home Kultura Na ljubuškom karnevalu suđenje za Mostar, Stolac i Trumpa

Na ljubuškom karnevalu suđenje za Mostar, Stolac i Trumpa

SHARE

Malim maškarama 19. veljače započeli su karnevalski dani u Ljubuškom. Mališani pod maskama najavili su veliku završnicu koja će ugostiti poznatu hrvatsku glazbenu zvijezdu.

Središnji dio ljubuškog karnevala održat će se u nedjelju, 26. veljače. Maškarska skupina okupit će se u selu Prolog u jutarnjim satima. Automobilska kolona proći će većinom ljubuških sela, a za 12 sati zakazan je skup na autobusnom kolodvoru, najavio je predsjednik Karnevalskog društva Prolog Jakov Begić.

U 13 sati u Centru malih športova bit će upriličen dvosatni zabavni program s proglašenjem karnevalske republike, suđenja Marku Karnevalu, posmrtne besjede Marka Karnevala i koncerta Miroslava Škore koji bi trebao početi oko 14 sati.

Marku Karnevalu ove godine će se, između ostalog, suditi za odlazak mladih u inozemstvo te pad cijene smilja.

“Na repertoaru će se naći i lokalni izbori koji su se dogodili prošle jeseni u Ljubuškom, ali i u Mostaru i Stocu te izbori u Americi, sve ćemo to uklopiti u jedno suđenje Marku Karnevalu”, najavljuje Begić.

Ulaznice za manifestaciju su 5 KM u pretprodaji, a 7 KM na dan karnevala. Dio prihoda namijenjen je Udruzi Duga Ljubuški. To je udruga roditelja djece s posebnim potrebama.