Home Crna kronika Razbojnik sa staklenim okom osuđen na sedam godina zatvora u Mostaru

Razbojnik sa staklenim okom osuđen na sedam godina zatvora u Mostaru

SHARE

Marijan Perković zvani Mario (40) iz Livna, nastanjen u Sarajevu, koji je policiji poznat kao “razbojnik sa staklenim okom”, jučer je u Županijskom sudu u Mostaru nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za razbojstvo koje je počinjeno još prije gotovo godinu dana u kladionici Millenium.

S crnom kapuljačom i sunčanim naočalama te nožem u ruci, uz riječi: “Hajdemo sad, ovo je pljačka!”, otuđio je oko 550 KM. Osim pljačke spočitavalo mu se i posjedovanje dva paketića droge, kao i krađa golfa u Zagrebačkoj ulici, koji je ubrzo razbio u naselju Zalik.

Ovu presudu je izrekao sudac Marin Zadrić, a mnogi se nadaju da će se takva oštrija kaznena politika i nastaviti.

Naime, iako je za razbojstvo zakonom predviđeno najmanje pet godina zatvora, to se i nije primjenjivalo u dosadašnjoj pravosudnoj praksi. Optuženi Perković se branio kako se ne sjeća te pljačke. Također, tvrdio je i da mu je policija heroin podmetnula u cigarete, dok za krađu vozila smatra kako nije bio pri sebi zbog pijanstva. Inače, Perković je prethodno bio osuđen i za pljačku Gradske ljekarne u Ulici biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, gdje je otuđio 300 KM. Višestruki povratnik Marijan Perković, narkoman i beskućnik iz Livna, ranije se žalio i da mu je zbog nemara čuvara u KPZ-u Mostar pukla očna proteza.

– Iako sam tražio, nisu mi htjeli kupiti kremu koja košta svega 1,5 maraka. Zbog toga mi je pukla proteza na lijevom oku. Mogu vam pokazati i okoštalost na nozi, što je također proizišlo zbog njih iz dobro znanih razloga- govorio je Perković, valjda aludirajući na navodnu osvetu čuvara zbog spektakularnog bijega iz ovog zatvora unatrag više od deset godina, kada je zajedno s Ivanom Ivankovićem (37) iz Širokog Brijega otpilio dvije rešetke na svojoj ćeliji broj 35.