Home Kultura FOTO: Miroslav Škoro zapjevao novoizabranoj karnevalskoj vlasti u Ljubuškom

FOTO: Miroslav Škoro zapjevao novoizabranoj karnevalskoj vlasti u Ljubuškom

SHARE

„Karnevalsko društvo Prolog“ u suradnji sa školama i vrtićima Zapadnohercegovačke županije i ove godine nam je organiziralo tradicionalni, 19. po redu, Ljubuški karneval.  Program je počeo u ranim jutarnjim satima skupom mačkara u Prologu, nakon čega je organiziran  njihov polazak za Ljubuški. U 12 sati mačkare su se skupile na Autobusnom kolodvoru Ljubuški i u mimohodu došle na Sportski centar gdje je započeo znameniti program suđena Marku Karnevalu i čitanjem njegove posmrtne ‘beside’.

Nakon što je Meštar od karnevala primio ključeve grada od načelnika općine Nevenka Barbarića proglašena je karnevalska Republika od Ljubuškog do Orašja pa sve do Mostara koja je potom prigodno darovala općinske čelnike, načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Tihomira Kvesića, a potom je počelo suđenje Marku Karnevalu.

Kao uspomenu na izbore Barbarić je dobio hdzekana, zeca iz šešira koji je u jednom danu obišao sva birališta u Ljubuškom i ništa nije prepustio slučaju. Budući da se Kvesićeva obitelj  bavi proizvodnjom meda, a Tiho otkad je predsjednik slabo stigne oko pčela, on je dobio poklon koji se zove „Sašla osa Kvesiću s nosa“.
Suđeno je Marku Karnevalu uz advokate Cmiljka i Bosiljka, a nakon toga je uslijedila posmrtna besida vojvode Marka Karnevala . Za najbolju skupinu ovogodišnjeg karnevala proglašena je skupina Dječjeg vrtića Ljubuški.

Fešta se nastavila koncertom Miroslava Škore, a nakon toga se povorka uputila u Prolog gdje se nastavlja program velikim balom pod maskama i dodjelom Nobelovih nagrada za najbolje maske.

Tekst i FOTO: Ljubuški portal – www.ljportal.com

Kliknite na sliku i pokazat će vam se fotografije:

IMG_0848

 

 

IMG_0917

 

IMG_0985