Home Zanimljivosti Jana Beljo: Damir mi je najveći oslonac u životu, snaga, pokretač i...

Jana Beljo: Damir mi je najveći oslonac u životu, snaga, pokretač i osoba zbog koje sve ima smisao

SHARE

Mostarska nevjesta Jana Beljo, supruga našeg najboljeg boksača Damira Belje, majka njihova sinčića Mijata, veoma je posvećena obitelji i uspješna je mlada žena. Diplomirala je novinarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. S Janom smo razgovarali o njezinoj ulozi majke, supruge i modela.

Briljirali ste na ovogodišnjoj Fashion Areni u Mostaru? Recite nam kakvo je to bilo iskustvo za Vas?
Prije svega, zahvalila bih Vam na lijepim riječima i komplimentima. Fashion Arena mi je bilo zaista lijepo iskustvo, moj dragi prijatelj Emerik me pozvao da sudjelujem, vrlo rado sam pristala i nisam požalila. Surađivala sam s talentiranim mladim dizajnerima, modelima i vizažistima te za sve njih imam samo riječi hvale, kao i za cjelokupni event.

Otkada se bavite modelingom?
Ne bavim se modelingom, s godinama se ljudima promijene prioriteti, pa tako i moji. Bavila sam se modelingom kao tinejdžerica, to mi je bio više hobi, no nikad nešto ozbiljnije od toga me nije zanimalo, kao što me ne zanima ni danas.

Dugo ste se bavili atletikom. I danas redovito vježbate?
Atletika i sport su uvelike doprinijeli mome djetinjstvu, odgoju i načinu života. Sport će uvijek biti dio mene. Volim vježbati, zdravo se hranim i držim se one: “U zdravom tijelu zdrav duh”. Iznimno mi je drago što je moj suprug vrhunski sportaš i što smo se uskladili s takvim načinom života. Jedno drugom smo potpora i snaga te ćemo zasigurno i našeg sina Mijata odgajati u tom duhu.

Završili ste novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, bavite li se i koliko novinarskim poslom?
Nedavno sam rodila i sve moje ambicije i vrijeme sam posvetila svom sinu i obitelji, a samim time bavljenje svojom profesijom sam odgodila na neko vrijeme.

Mostarska ste nevjesta, dolazite iz Zadra. Jeste li se navikli na Mostar i Hercegovinu?
Navikla sam se i oduševila već prvi mjesec dana svog boravka. Ljudi su izrazito topli, susretljivi, dragi i toliko jednostavni da sam oduševljena vašim gradom, a sad već i mojim. Nisam uz Mostar vezana samo fakultetom i brakom, ima tu i krvne poveznice, naime, majka mi je rođena u Mostaru te imam dosta rodbine u Hercegovini.

Kako ste upoznali supruga?
Sa suprugom sam se upoznala prije pet godina u jednom klubu, bili smo među rijetkim ludama koje su se uopće pojavile u klubu za vrijeme snježne mećave u Mostaru. Najljepše od svega je to što on nije tip koji puno izlazi, a ja sam tu večer jedva izašla na nagovor i skoro pod prisilom sestre i prijateljica. Tako da, curke, kad vam se ne ide van, baš tad iziđite, nikad ne znate što vam ta večer može donijeti. Meni je donijela muža i sina i neizmjernu sreću. Ta večer urodila je jednim divnim prijateljstvom iz kojeg se razvilo sve ovo što danas imamo i dijelimo zajedno.

Kako ste se osjećali kad Vas je zaprosio nakon meča u prepunoj dvorani u Sarajevu?
Osjećaj je neopisiv, iz razloga što se iskreno tome nisam nadala, a kamoli da sam se fizički pripremila (sredila). Tu večer mi je prvi put izgovorio one velike riječi: “Volim te” i s tim upotpunio cjelokupni dojam. Bila sam jako sretna i jako zbunjena, što zbog kamera koje su bile oko nas, zbog pobjede, prosidbe, ili svega zajedno, ali ta večer mi je bila stvarno posebna, toliko da evo, i sad kad se sjetim, naježim se…

Kako se osjeća supruga Bombardera s Neretve kad je on u ringu i pratite li uživo mečeve svoga supruga?
Ja jako vjerujem u svog supruga, poznam ga i znam koliko i što može, vidim koliko trenira i uz kakve sve prepreke nikad ne odustaje. Jako sam ponosna na njega i vjerujte mi da s velikim guštom pratim njegove mečeve, kako na televiziji, tako i uživo, kad god sam u mogućnosti.

Velika ste potpora jedno drugome. Recite nam nešto više o tome?
Damir je moj najveći oslonac u životu, moja snaga, pokretač i osoba zbog koje sve u mom životu ima smisao i značenje. Neizmjerno sam sretna sto je on moj suprug i što mi ga je Bog kao takvog poslao u život. Potpora smo jednom drugom u svim aspektima i svim poljima, kako životnim, tako i ljubavnim, zdravstvenim, prijateljskim i naravno sportskim. Punog srca mogu reći da sam dobila sedmicu na lotu i da sam najsretnija žena na svijetu. On je predivan muž, otac, sin, zet, prijatelj, a prije svega on je predivna osoba puna razumijevanja, ljubavi i volje za pomaganjem, kako obitelji, tako i drugima. Za mene je on uvijek bio i ostat će šampion!

Biljana Jakić/Pogled.ba