Home Crna kronika DRVAR: Ispraznili sef i bankomat, gotovo 400.000 KM, a ranjenom policajcu i...

DRVAR: Ispraznili sef i bankomat, gotovo 400.000 KM, a ranjenom policajcu i dalje oduzete noge

SHARE

– Ma, sve su pokupili. Ispraznili sef, bankomat i blagajnu s pulta. Prema posljednjoj računici, oteli su gotovo 400.000 maraka. Odmah po otvaranju, dok ih je jedan čekao vani, dvojica očito vještih pljačkaških profesionalaca s potkapama i crnim gumenim maskama na glavama razbila su staklo i vrata, razoružali zaštitara i od jedne od ukupno tri službenice, koje su ležale na podu, tražili da im otključa šifirane blokade. Iako se radilo o minutama, za napadnute je sve to trajalo čitavu vječnost. Pri tom oružanom prepadu s dugim cijevima, doživjeli su veliki strah, a jedan je i kundakom puške udario po vratu i plećima nesretnu službenicu. Prethodno su prekinuli alarm i radili kao po točno isplaniranim uputama- ispričali su za Pogled.ba srodnici žrtava ove spektakularne krvave pljačke koja se dogodila jučer oko 7.30 sati u poslovnici Intesa SanPaolo banke u Titovoj ulici usred Drvara.

U razmijeni rafalne vatre, pri bijegu su teško ranili policajca Žarka Bošnjaka (49), djelatnika PP Drvar, pa ubrzo na prijevoju Oštrelj zapali tjedan dana ranije u Livnu ukradenog audija A4, splitskih oznaka, i drugim vozilom pobjegli prema manjem entitetu preko Petrovca. Unatoč blokadi čitavog područja, kao i podizanju specijalaca iz Livna i Banje Luke, te helikopterima i graničarima, razbojnici su uspjeli ‘nestali’ s bogatim plijenom.

Voditelj Odjela kirurgije u Županijskoj bolnici Livno, dr. Branka Perića, podsjeća da su ranjenog policajca primili sa strijelnom ranom u predjelu leđa, preciznije, u predjelu torako-lumbalne kralježnice, prijelaz grudne u lumbalnu kralježnicu. Iako je bio dosta stabilan, na žalost, donji ekstremiteti su mu bili izvan funkcije. Nesretni Bošnjak je potom operiran u splitskoj bolnici i trenutačno je svjestan, ali tamošnji liječnici danas navode da je još nezahvalno bilo što prognozirati oko vraćanja pokretnosti nogu.

Inače, kako smo pisali, prije manje od mjesec dana u istoj ulici u Drvaru, gdje se nalazi i policijska zgrada, zapaljeno je vozilo jedinoj tamošnjoj policajki Dragani K., a piroman i njegovi motivi još nisu otkriveni. Istraga traje.

Robert Soldo | www.pogled.ba