Home Zanimljivosti Stavite kvačicu na uho i držite 1 minutu – dogodit će se...

Stavite kvačicu na uho i držite 1 minutu – dogodit će se čudo

SHARE

Radi se o refleksologiji, a kvačica će vam pomoći da određenu točku na uhu ne morate pritiskati prstima. Na ušima postoji šest važnih točaka, a svaka je usmjerena prema određenom dijelu tijela. Refleksologinja Helen Chin Lui kaže kako je uho bogato živčanim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim živčanim sustavom, prenosi 24sata.hr.

Pritiskom na određenu točku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela.

Evo kako se snaći u svemu tome:

1. Najviši dio uha ima izravnu vezu s leđa i ramena. Pritisnite to mjesto u trajanju od jedne minute svaki dan i napetost u tim dijelovima tijela će popustiti.
2. Ta točka je povezana s vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodu ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite kvačicu na točku 2 – osjetit ćete olakšanje.
3. Imate li problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu točku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će bam biti lakše.
4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu točku. To pomaže i kada ne možete spavati jer vam je nos začepljen.
5. Točka iznad ušne resice povezana je s probavom. Ako kvačicu stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u trbuhu i poboljšati rad probave. Također, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.
6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene…, prenosi Shareably.