Home Kultura Gabi Novak otkrila što joj je Arsen rekao pred kraj

Gabi Novak otkrila što joj je Arsen rekao pred kraj

SHARE

Pjevačica Gabi Novak sa sinom, jazz pijanistom i skladateljem Matijom Dedićem nastupila je na intimnom koncertu u sarajevskom restoranu 4 sobe gospođe Safije. Ono po čemu je taj nastup bio specifičan to je da je u pitanju njihov prvi zajednički koncert u Sarajevu nakon smrti Arsena Dedića. U intervjuu koji je dala Radio Sarajevu Gabi je govorila o glazbi, pjesmama, ali i o nikad prežaljenom suprugu.

80-godišnja pjevačica ne predaje se te i dalje puno nastupa za svoju najvjerniju publiku. Iako priznaje da se pomalo umorila svega, jer godine ipak čine svoje, sve zaboravi kada se popne na scenu i kada je dočeka ‘topli aplauz’.

‘To je grubo rečeno jedno prokletstvo, zbog kojeg ti proradi adrenalin i emocije i ti sve zaboraviš’, otkrila je Gabi Novak u razgovoru te dodala kako joj je Arsen uvijek govorio, ako se njemu nešto dogodi, da nastavi dalje.

‘Imaš našeg Matiju i nastavi dalje’, govorio joj je prije smrti suprug, s kojim je živjela u skladnom braku 42 godine.

‘Bez razumijevanja i tolerancije nema nikakvog odnosa muškarca i žene, pogotovo ako su u braku i imaju djecu. Moje poštovanje prema Arsenu bilo je veliko, kakav god je bio fakin. On je dobro znao da će naći u meni ženu koja će ga podržavati do posljednjeg trena, koja će ga njegovati, čuvati, biti na njegovoj strani i koja nikada neće izgovoriti nešto ružno. Pred kraj Arsen mi je rekao koliko sam mu bila važna i da ću u skicama pronaći pjesmu koja je posvećena meni.’

I pronašla ju je. U mnoštvu drugih skica pronašla je pjesmu koja je baš njoj posvećena, a namjera joj je, kako je rekla, prikupiti sva njegova razmišljanja, osobito iz posljednjeg perioda njegovog života, i izdati knjigu njegovih misli, iščekivanja, osvrta i predviđanja.

radiosarajevo.ba