Home Šport NOGOMET Grčevita borba za ostanak realnost Čapljinaca

NOGOMET Grčevita borba za ostanak realnost Čapljinaca

SHARE

Da je nogomet pun nepravdi, još jednom se potvrdilo na otvaranju sezone u Bjelavama, utakmici između Čapljine i visočke Bosne. Za nijansu bolji domaći nogometaši praktički su imali bod u džepu, a onda je uslijedio potop.

Nogometna inteligencija

U posljednjim sekundama sudačke nadoknade kapetan gostiju Denis Cana pokazao je što znači nogometna inteligencija. Nakon što je sudac Edis Zukić iz Tuzle svirao slobodan udarac za domaće četrdesetak metara od gostujućeg vratara, kao i obično tijekom utakmice, uslijedila je selidba gorostasnog zadnjeg reda Čapljine, Popović – Isić – Rodin, u protivnički šesnaesterac. Opet kao po pravilu s druge strane, omaleni Cana bi se umjesto obrambene uloge selio u vršak napada.

Međutim, nekoliko desetaka sekundi prije kraja, ovoga puta umjesto uobičajenog ubačaja u protivnički kazneni prostor, nogometaši Čapljine odlučili su se za kratko dodavanje, vjerojatno u želji da stvore bolju priliku za centar-šut. Ali, ne lezi, vraže, loptu je presjekao Cane i doslovce se desnom stranom “stuštio” prema šesnaestercu, praćen dvojicom nogometaša Čapljine. Kad igrač ima nogometnu inteligenciju, onda je svašta moguće, pa je tako Cana u brzom sprintu vidio da mu domaći vratar kreće u susret, tukao je i pogodio! Bio je to europogodak! Hladan tuš u Bjelavama.

Poraz je Čapljince doveo u vrlo neugodnu situaciju. Faraoni su pobjedom dobili krila, a Čapljini u idućim kolima slijede utakmice protiv njezinih pratitelja. Ako žele održati korak, Zvijezda u 17., pa GOŠK u Bjelavama u 18., zatim Travnik u 19. kolu, ne mogu se zadovoljiti bodom, nego čistom pobjedom protiv Čapljine.

Borba za ostanak

Samo koji trenutak prije nego su nogometaši Čapljine ispali polaznici “hlebinske škole”, sve je izgledalo puno ljepše. Solidna igra na otvaranju, dojmljiv obrambeni bedem te pokretljivi Hasančić u napadu, govorili su da akcije momčadi iz Bjelava stoje solidno na prvoligaškoj burzi, a onda su se stvari stubokom promijenile. U nastavku slijedi grčevita borba za ostanak:

– To je nogomet, lijep, nepredvidiv, ali i okrutan, imali smo remi, a ostali bez ičega. Slijedi nam teška borba za svaki bod, kazao je Tomislav Raguž neposredno po završetku utakmice, vidljivo pod stresom, dok je gostujući trener Faruk Dedić naglasio:

– Sretno i spretno smo došli do pobjede. U prvom poluvremenu igrali smo nasuprot vjetru, pa smo se odlučili na nešto jaču obranu. Čapljina je u tom dijelu bila bolja, a mi u nastavku. Važni su nam ovo bodovi.

Ni igrači Čapljine ni publika nisu mogli shvatiti kako se sve dogodilo, dok su nogometaši i mala skupina navijača Bosne slavili.