Home Kultura POSUŠJE Posjet maloj školi u Tribistovu

POSUŠJE Posjet maloj školi u Tribistovu

SHARE

Obilje je zanimljivosti u posuškim osnovnim školama, posebice o broju školaraca u seoskim područjima. Posušje je općina s najbrojnijom OŠ Ivana Mažuranića u ZH županiji, ali i BiH. Ima s područnim odjeljenjima 1345 učenika. No, ta škola ima i svoju malu područnu školu na području brdskog Tribistova sa svega četvero osnovaca. Posjetili smo tu malu, ali veselu školu s učiteljicom Ankom Pirić. Na odmoru smo popričali o svemu pomalo, a učiteljica je potvrdila kako su njezini učenici jako dobri i redovito raspoloženi.

U prvom nema osnovaca, a u drugom su Josip Pišković i Jerko Grubišić, treće odjeljenje je prazno pa i četvrto. Tek su u petom (9-godišnjem) Josipa Grubišić i Božena Čutura. U učionici je toplo jer je na visinama još prohladno, kišno i maglovito.

– Volimo svoje malo Tribistovo. Prepuno je ljepote, a tu je i veliko jezero i bazen koji ljeti privlači kupače sa svih strana. Draga su nam naša brda pa se prošećemo kada smo slobodni. Učiteljica nam je jako dobra, a mi se trudimo biti najmanje vrlodobri u znanju, ispričali su nam veseli Tribistovljaci u toj maloj školi prepunoj radosti. Još su nam zahvalili što smo došli u njihovu malu školu.